Tudorel Toader: Este „puțin probabil” ca Inspecția Judiciară să rămână la CSM


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Duminica 08 Octombrie 2017 15:22
Categorie: Stiri Justitie
tudorel toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că este „cel mai puțin probabil” ca Inspecția Judiciară să rămână sub controlul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Pe 23 august am spus că sunt trei variante. Varianta de a rămâne la CSM consolidând independența, autoritatea Inspecției Judiciare, o variantă de a o aduce la Ministerul Justiției și a treia variantă — de a dobândi statut de autoritate autonomă independentă pe baza unei legi proprii de organizare, de funcționare. Faptul de a rămâne Inspecția Judiciară la CSM e cel mai puțin probabil, dat fiind că, dincolo de enunțurile făcute de pe 23 august, am văzut cu toții ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecția Judiciară și CSM, Inspecția Judiciară și entitățile pe care le controlează. Adică nu e numai o disfuncționalitate de principiu, e una concretă a modului în care se poziționează unele față de celelalte", a spus ministrul Justiției, potrivit Agerpres.

Tudorel Toader a fost mers la Iași, unde a participat la lansarea cărții „Riscul pentru malpraxis în actul medical", al cărei autor este soția sa, conf.univ.dr Elena Toader.

Joi, ministrul anunțat că proiectul de modificare a Legilor Justiţiei va fi gata săptămâna viitoare. Astfel, Tudorel Toader a precizat că va ţine cont şi de părerile critice, mai ales că mii de judecători şi procurori îi cer să nu facă un experiment judiciar iremediabil. Totodată, el a sugerat că se gândește să nu treacă inspecţia judiciară în subordinea sa.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO