Toader, întrebat dacă asupra sa s-au făcut presiuni: Nu vă voi răspunde aici, acum

Ultima actualizare: 18-04-2019 09:39
Tudorel Toader in 2 APRILIE 2019
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a refuzat joi să precizeze dacă asupra sa au fost făcute presiuni, limitându-se la a refuza pentru moment un răspuns.

De asemenea, el a invocat declaraţiile făcute într-un interviu, unde a afirmat că, atunci când nu va mai putea să îşi îndeplinească funcţia în parametrii constituţionali, va pleca. "Ceea ce se va întâmpla în zilele următoare", a spus ministrul.

El a reiterat afirmaţia făcută într-un interviu la începutul acestui an, referitoare la momentul plecării sale, întrebarea fiind "cât timp va rămâne la minister".

"Răspunsul meu a fost: "Atât timp cât voi putea să-mi îndeplinesc misiunea pe care o are ministrului Justiţiei în slujba statului de drept. Când nu voi putea să mai îndeplinesc această misiune în parametrii constituţionali, sigur, atunci voi pleca". Ceea ce în zilele următoare se va întâmpla", a precizat Tudorel Toader.

Întrebat dacă asupra sa au fost făcute presiuni şi din partea cui, a răspuns: "Nu vă voi răspunde aici, acum".

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, joi, că va vorbi la telefon cu premierul şi va merge la Guvern, aşa cum fusese stabilit, precizând că, dat fiind că premierul a tirmis la Cotroceni cererea de revocare a sa, demisia rămâne fără obiect. El a susţinut că premierul i-a spus că nu îi poate cere demisia şi că i-a transmis să se mai gândească. Toader a susţinut că a aflat din presă multe probleme privind justiţia, înainte de a le afla el direct. El a spus că nu este interesat de funcţia de procuror general şi a evitat să formuleze o opinie despre cel care ar urma să îl înlocuiască.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO