Surse judiciare: Alexandru Pițurcă, reținut de DNA

alexandru pițurca
Instagram

Alexandru Pițurcă a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție, conform unor surse judiciare.

Alexandru Pițurcă a sosit, marți dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în același dosar în care tatăl său, Victor Pițurcă, este cercetat sub control judiciar.

Conform surselor Știrile ProTV, Pițurcă Junior este administratorul firmei implicate în acest scandal.

Fiul lui Piturcă a fost luat la întrebări de procurori, deoarece, spun anchetatorii, societatea ar fi fost, de fapt, controlată de tatăl său și implicată în toată această afacere încheiată cu compania producătoare de armament, Romarm.

În același timp, Victor Pițurcă, care în prezent este cercetat sub control judiciar, a fost rechemat de procurorii anti-corupție pentru o nouă serie de audieri, de data aceasta alături de fiul său, Alexandru Pițurcă.

Victor Pițurcă, elierat sub control judiciar

Fostul selecționar al echipei naționale a fost plasat sub control judiciar, în dosarul în care este anchetat de Direcția Națională Anticorupție. 

Odata cu expirarea ordonanței de reținere, fostul selectioner a fost pus în libertate.

Victor Pițurcă a dat iar cu subsemnatul și a răspuns altor întrebări, însă, la ora 10:20, când i-a expirat ordonanța de reținere emisă pentru 24 de ore, el a fost eliberat din arestul Capitalei, acolo unde și-a petrecut noaptea.

Procurorii nici măcar nu l-au mai prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, ci au hotărât să îl ancheteze în continuare sub control judiciar și l-au lăsat în libertate.

Directorul general Romarm, reținut în același dosar

Și celălalt suspect care a fost, luni, reținut în acest caz, Gabriel Țuțu, directorul general Romarm, a fost adus din nou la DNA pentru audieri. El a fost eliberat însă, fără nici o altă măsură suplimentară. 

Așa cum informa Direcția Națională Anticorupție, Țuțu este acuzat că, în calitate de director general Romarm, a încheiat două contracte cu o asociere de firme, iar afacerea a fost paguboasă pentru Romarm, prejudiciul fiind stabilit de procurori la peste 8,6 milioane de lei.

Acuzațiile DNA
 

Luni, fostul selecționer al echipei naționale, Victor Pițurcă, a fost reținut de DNA, într-un dosar privind cumpărarea de măști de protecție în timpul pandemiei.

Alături de el, suspect în dosar este și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu, care a fost și el reținut de anchetatori.

Gabriel Țuțu este acuzat de procurorii DNA că a cumpărat de la Victor Pițurcă și de la alte firme 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție în timpul pandemiei, însă aceste utilaje, pe care ar fi plătit 8000 de lei aproximativ din bugetul Romarm, nu ar fi fost folosite niciodată, pentru că ele nu au fost conforme și practic nu au fost bune de nimic și nu au fost nici măcar băgate în priză.

Mai departe, se pare, potrivit procurorilor DNA, că Victor Pițurcă ar fi vândut către MApN mai multe măști de protecție în timpul pandemiei, cu ajutorul influenței lui Gabriel Țuțu. Și același Gabriel Țuțu, director al Romarm, ar fi încercat să-și introducă în acest circuit comercial un alt prieten, care ar fi obținut la rândul lui un profit de 40 % din toate acțiunile acestui grup.

Este vorba despre un profit sub formă de consultanță, o consultanță fictivă care nu ar fi fost realizată niciodată și pentru care i-ar fi plătit acest prieten lui Gabriel Țuțu suma de 50000 de lei, ca un fel de mită, ca să poată să-l introducă în acest circuit comercial.

 

Citește și...
Alexandru Piţurcă, audiat la DNA în dosarul în care este vizat tatăl său. Fostul selecţioner al naționalei, scos din arest
Alexandru Piţurcă, audiat la DNA în dosarul în care este vizat tatăl său. Fostul selecţioner al naționalei, scos din arest

Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, este audiat la Direcția Națională Anticorupţie.  

Recomandări
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova

Mai mulţi miniştri de Externe europeni, între care cel al României, au cerut ca UE să-i sancţioneze pe oligarhii implicaţi în "încercările de destabilizare" din Republica Moldova şi Georgia, pe fondul temerilor tot mai mari legate de amestecul Rusiei.

Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”
Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”

Chemaţi luni în Parlament, şefii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară au recunoscut că problemele de la Euroins erau cunoscute de trei ani.

Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană
Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană

Europa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat.