Profesor condamnat pentru hărțuirea unei eleve: ”Îmi eşti dragă! Hai să-ți fac un cadou”

29-03-2019 17:08


Un profesor de sport dintr-un liceu din Pașcani, judeţul Iaşi, a fost condamnat în prima instanţă la trei luni de închisoare cu suspendare pentru hartuirea sexuală a unei eleve.

Dascălul nu mai are voie nici să profeseze timp de doi ani şi va face muncă în folosul comunităţii 60 de zile. Instanţa a mai decis ca victima să primească 20.000 de lei drept despăgubiri de la profesorul care i-a făcut propuneri indecente.

Tot scandalul s-a iscat în urmă cu doi ani, când tânără de 18 ani a povestit că profesorul de sport a sunat-o în repetate rânduri şi i-a cerut să se întâlnească cu el, în schimbul unor cadouri sau a unor sume de bani.

Hotărâtă să pună capăt hartuirilor, eleva a mers atunci la directoarea şcolii cu o înregistrare audio în care bărbatul îi făcea avansuri.

ÎNREGISTRARE AUDIO ELEVA - PROFESOR
"Vreau să ştiu dacă poţi să ieşi 4-5 minute undeva, la o cafea, să discutăm. Eu sunt om în toată firea nu-s un p**** de 25, 21, sunt om în toată firea şi am vorbit foarte serios cu tine. Eu am o vârstă, sunt om serios, îmi eşti dragă, aş vrea să mergem undeva, să-ţi fac un cadou, un plovăraș, un ceva, un bănuţ. Îmi eşti dragă."

La acea vreme, profesorul de sport în vârstă de 56 de ani spunea că toate acuzaţiile sunt false şi că nici nu ar fi ştiut că fata pe care o suna învăţa în şcoala unde preda.

Petrică Angheluș, profesorul condamnat: "Eu nu cred în hărţuire sexuală prin telefon fără să vezi persoana, să o ameninţi, să-i fii profesor, să-ţi fie subalternă, să o atingi, să tragi de ea, dar, mă rog, astea sunt chestiunile. Îmi asum ceea ce am făcut."

Magistraţii Judecătoriei Paşcani au decis însă că profesorul să fie condamnat la 3 luni de închisoare, pentru hărţuire sexuală. În plus, el nu va mai putea profesa timp de doi ani şi trebuie să facă 60 de zile munca în folosul comunităţii. Eleva va primi 20.000 lei despăgubiri morale şi, spun specialiştii, va avea nevoie de consiliere pentru a trece peste acest episod.

Hotărârea magistraţilor nu este definitivă. Directoarea şcolii va decide în consiliul de administraţie dacă profesorul va fi sau nu suspendat din funcţie.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO