Procuroarea Moraru-Iorga, pusă sub acuzare, pentru că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Florian Walter

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 08 Decembrie 2017 11:24
Categorie: Justitie
Mihaiela Moraru Iorga

Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga a fost audiată, vineri, la sediul DNA Ploiești, în dosarul în care este acuzată că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, urmărit internațional și cercetat de DIICOT.

UPDATE 12.40: Procurorul Mihaiela Moraru Iorga are calitatea de inculpat în dosarul în care este acuzată de DNA Ploieşti că l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter în momentul în care acesta era urmărit internaţional, inforemează Agerpres.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, avocata Mihaielei Iorga a declarat că procurorii au schimbat calitatea clientei sale în acest dosar, din suspect în inculpat, adăugând că Iorga nu a formulat niciun fel de declaraţii.

11.20: „Eu zic să aveţi răbdare. O să ajungem într-o fază publică şi atunci o să auziţi toate declaraţiile. (...) O să facem toate declaraţiile în faţa judecătorului şi atunci veţi avea toate informaţiile necesare", a spus Iorga la intrarea în sediul DNA, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Mihaiela Iorga este suspectă de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

„În condiţiile în care faţă de un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul DIICOT au fost emise mandatul european de arestare şi cererea de dare în urmărire internaţională, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugămintea expresă a acestuia, l-a ajutat, cu intenţie directă, prin acte comisive şi omisive, în scopul îngreunării cercetărilor şi tragerea lui la răspundere penală. Menţionăm că, în cauza aflată la DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, persoana respectivă era cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor", preciza DNA, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat că persoana care ar fi beneficiat de ajutorul procurorului ar fi omul de afaceri Florian Walter.

Procurorii îl acuză că, în perioada 2015 - iunie 2017, procurorul Mihaiela Moraru Iorga ar fi purtat discuţii în afara cadrului legal cu persoana urmărită internaţional şi ar fi dat curs solicitării acesteia de a-i acorda ajutor, asigurându-o că va administra mijloacele de probă corespunzătoare. DNA mai precizează că ea ar fi purtat discuţii informale cu intermediari ai lui Walter în biroul său din sediul instituției, pentru a stabili modalitatea în care acesta poate fi ajutat și că ar fi efectuat unele activităţi de anchetă în afara unui cadru legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii DIICOT Ploieşti.

„După preluarea cauzei privind acea persoană, suspecta Moraru Iorga Mihaiela a dispus efectuarea unei expertize judiciare financiar-contabile şi fiscale cu obiective favorabile, apte a trunchia activitatea infracţională a persoanei protejate, nu a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză, după predarea acestuia de către experţii desemnaţi. Mai mult, suspecta a invocat în cuprinsul a patru ordonanţe de prelungire a măsurii controlului judiciar a împrejurării, neadevărate, că raportul de expertiză nu a fost finalizat (în condiţiile în care acest raport de expertiză fusese întocmit, depus la suspectă la data de 17 octombrie 2016 şi chiar aceasta dispusese prin ordonanţă stabilirea cuantumului onorariului final şi achitarea contravalorii expertizei, în cea mai mare parte din fondurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie)", mai arată DNA.

Potrivit comunicatului, procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost revocată din funcţie prin Ordinul procurorului şef al DNA nr. 301 din 05.07.2017, avizat favorabil de către Secţia pentru procurori din cadrul CSM, Curtea de Apel Bucureşti suspendând provizoriu, la data de 27 septembrie, executarea ordinului.

În prezent, procurorul Moraru Iorga Mihaiela este reîncadrată provizoriu în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, mai arată sursa citată

Mihaiela Moraru Iorga Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

DNA anunţă începerea urmăririi penale împotriva procurorului Mihaiela Moraru Iorga
DNA anunţă începerea urmăririi penale împotriva procurorului Mihaiela Moraru Iorga
Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, la DNA Ploieşti. Este suspectă într-un dosar
Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, la DNA Ploieşti. Este suspectă într-un dosar
Procurorul Mihaiela Iorga, audiată la DNA Ploieşti. Declarațiile făcute
Procurorul Mihaiela Iorga, audiată la DNA Ploieşti. Declarațiile făcute
Cererea procurorului Mihaiela Moraru Iorga de numire în funcţia de judecător, admisă de Secţia pentru judecători a CSM
Cererea procurorului Mihaiela Moraru Iorga de numire în funcţia de judecător, admisă de Secţia pentru judecători a CSM
VIDEO PROTVPLUS.RO
bătut Brașov
Pedeapsa primită de tinerii care au bătut cu bestialitate un bătrân, într-un pasaj din Brașov
ÎCCJ sesizează CCR cu privire la legea declasificării documentelor din CSAT
Mesajul comisarului european pentru Justiție, după întâlnirea cu Toader: "Aştept ca România să urmeze recomandările MCV"
CA Alba Iulia a amânat pentru 27 noiembrie procesul privind revocarea lui Lazăr
Dosarul în care Tăriceanu e acuzat de mărturie mincinoasă, amânat
Condamnări în dosarul ultrașilor care au devastat Piața Victoriei în februarie 2017
Gheorghe Ștefan
Fostul primar Gheorghe Ștefan, eliberat după ce a făcut 4 luni și jumătate dintr-o pedeapsă de 3 ani
Toader: Eu îmi fac treaba până în ultima clipă. Când apare un nou ministru, îl aştept, predau şi plec
CSM, reacție după raportul MCV, în care i s-a reproșat că a exercitat presiuni asupra ÎCCJ
Toader, despre MCV: Are iz politic și standarde duble. Recomandările nu sunt obligatorii, ci standardele europene
Danileț: CCR a decis din 2012 că implementarea recomandărilor MCV este obligatorie
Rani Palade are calitate de suspect în dosarul mamei sale. „Sunt o fire paşnică”