O studentă din Iași, acuzată că ar fi șantajat un cetățean francez. Ce pedeapsă riscă

Ultima actualizare: 28-05-2020 17:58

O studentă din Iași riscă cinci ani de închisoare pentru că ar fi șantajat un cetățean francez.

L-a întâlnit prin intermediul videochatului, iar apoi l-a amenințat că îi va trimite soției acestuia capturi cu el în ipostaze intime dacă nu va plăti. Mare lucru n-a scos de la el - puțin peste 400 de euro.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a apelat la autorități, disperat că nu scapă de amenințările studentei, spun surse din anchetă. Ar fi contactat, mai întâi, un avocat din România, care ar fi sesizat procurorii.

Pe scurt, tânăra din Iași îl amenința pe francez că, dacă nu îi trimite bani, soția lui va primi imaginile cu el... în ofsaid. Ar fi vorba despre capturi făcute în timpul sesiunilor de chat. În urmă cu două zile, fata a fost luată la întrebări de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

Beatrice-Geanina Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Iași: „Prin intermediul rețelelor de socializare, ar fi amenințat un cetățean francez cu divulgarea unor imagini și a unor înregistrări indecente ale acestuia, solicitându-i în mod injust diverse sume de bani și primind de la acesta suma de 425 de euro”.

În urmă perchezițiilor, studenta a fost condusă la audieri și reținută pentru 24 de ore, într-un dosar de șantaj. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis ca tânăra să fie cercetată sub control judiciar. Dacă va fi găsită vinovată, studentă riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO