Dosarul azilelor groazei a ajuns abia după un an la tribunal. Frații Godei și 28 de suspecți, trimiși în judecată
După aproape un an de cercetări, dosarul azilelor groazei din Ilfov a fost trimis în judecată. 30 de suspecți, între care și proprietarii firmelor care adminsitrau căminele, vor fi judecați pentru trafic de persoane.
Printre aceștia frații Daniel și Ștefan Godei, dar și angajați ai Direcției pentru Asistența Socială Ilfov. În luna iulie anul trecut aproape 100 de bătrâni au fost salvați din două centre în care erau ținuți în condiții inumane.
Atenție urmează detalii care vă pot afecta emoțional!
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dosarul a fost înregistrat la începutul săptămânii pe rolul Tribunalului Ilfov. Deocamdată judecătorii vor verifica măsurile restrictive aplicate, cum ar fi control judiciar sau arest la domiciliu.
Principalii inculpați din dosar, oamenii de afaceri Ștefan și Daniel Godei, au fost timiși în arest la domiciliu în noiembrie anul trecut. După această etapă a camerelor preliminare va începe judecata pe fond.
Vorbim de un caz foarte important care a șocat întreaga Românie, după ce anchetatorii au descoperit aproape 100 de bătrâni care agonizau în azilele conduse de inculpați. Medicii care i-au consultat pe bieții oameni au descoperit că unii dinte ei își mâncaseră hainele de foame.
Nu doar că erau înfometați, dar unii dintre ei erau forțați să muncească în centre. Pocurorii DIICOT aveau să descopere și că alții erau bătuți.
Principala acuzație, de trafic de persoane, descrie modul de operare al indivizilor care, în complicitate cu un angajat al DGASPC Ilfov, identificau bătrâni singuri pe care îi internau în centrele lor și apoi le luau pensiile, dar și proprietățile. Prejudiciul calculat la un moment dat de procurori depășea un milion de euro.
Autoritățile au declanșat în urma acestei anchete mii de controale în toată țara și au descoperit alte zeci de azile de bătrâni care funcționau ilegal.