DNA cere 12 ani de închisoare pentru Radu Mazăre, pentru șpăgi de aproape 9 milioane euro


Ultimul update: Vineri 25 Ianuarie 2019 17:48
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2019 16:27
Categorie: Stiri Justitie

12 ani de închisoare. Este pedeapsa pe care au cerut-o procurorii DNA pentru fostul primar al Constanței Radu Mazăre.

Fugit în Madagascar, Mazăre este acuzat de abuzuri, dar și că ar fi primit șpăgi de aproape 9 milioane de euro.

Alături de el au fost trimiși în judecată fostul parlamentar PSD Martin Eduard, omul de afaceri Sorin Strutinsky și câțiva funcționari ai primăriei.

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut pedespe maxime pentru fiecare dintre cele tei capete de acuzare ale lui Radu Mazăre: abuz în serviciu, luare de mită și conflict de interese, ceea ce poate însemna 12 ani de închisoare.

Asta după ce, spun acuzatorii, în urmă cu mai bine de 10 ani, Mazăre ar fi primit aproape 9 milioane de euro ca să permită construirea unui mall în Constanța, dar și să încheie un contract de salubrizare pe 25 de ani la un preț supraevaluat.

Fugit de mai bine de un an în Madagascar, ca să scape de arest, Radu Mazăre a lipsit de la cea mai importantă zi a procesului și a trimis avocații să obțină achitarea.

Radu Mazăre nu este singurul inculpat care așteaptă să fie achitat la capătul acestui proces: fostul deputat PSD Martin Eduard, omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar și funcționari ai primăriei sunt acuzați de complicitate. Toți au respins acuzațiile și au cerut să fie declarați nevinovați.

Chiar înainte de finalul procesului, avocații inculpaților au cerut instanței să deconspire un martor cu identitate protejate, ca să afle cine a îndrăznit să ajute acuzarea și eventual să fie reaudiat. Evident, cererea a fost respinsă.

Sentința în acest caz va fi dată cel mai probabil luna viitoare. Până atunci, însă, Radu Mazăre așteaptă săptămâna viitoare o decizie definitivă într-un alt dosar de corupție - cel al retrocedărilor presupus ilegale de plaje în Mamaia. În primă instanță, fostul primar al Constanței a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Într-un alt dosar, Tribunalul Constanța l-a condamnat la 6 ani de închisoare, dar decizia definitivă se va da după judecarea apelului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

DNA a cerut 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre
După Dragnea, şi alţi politicieni inculpaţi vor schimbarea completurilor de judecată
Cine e Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la şefia DNA. În 2009 l-a anchetat pe Mazăre
VIDEO PROTVPLUS.RO