Decizie a CCR despre obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane

Ultima actualizare: 23-06-2020 14:51
CCR

Plenul Curții Constituționale s-a pronunţat, marți, asupra excepţiei de neconstituţionalitat a dispoziţiilor art. 146' din Codul de procedură penală, cu denumirea marginală ”Obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane”.

Potrivit unui comunicat al CCR, în urma deliberărilor, judecătorii Curții Constituționale, cu unanimitate de voturi, au admis excepția de neconstituționalitate.

Astfel, CCR a constatat că soluţia legislativă cuprinsă în dispoziţiile art. 146' din Codul de procedură penală, care nu permite contestarea legalităţii măsurii referitoare la obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane de către persoana vizată de aceasta, care nu are calitatea de inculpat, este neconstituţională.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO