Noi informații ies la iveală despre moartea fostului judecător iranian

Ultima actualizare: 22-06-2020 20:21

La trei zile de la moartea fostului judecător iranian, găsit într-un hotel din centrul Capitalei, ies la iveală noi informații.

Autopsia conturează tot mai mult ipoteza sinuciderii. Însă anchetatorii nu exclud deocamata nici asasinatul sau un accident. Ciudat este că bărbatul își plătise cazarea și își făcuse bagajele. Regimul de la Teheran, care îl acuzase că a luat mită jumătate de milion de dolari, ar fi cerut României să grăbească ancheta.

Golham Reza Mansouri avea 52 de ani și se cazase la hotelul din centrul Capitalei pe 12 iunie, chiar în ziua în care fusese pus sub control judiciar. Pe 19 iunie a căzut pe scara interioară, de la etajul 5 al hotelului, și a murit.

Fostul judecător iranian nu a omis, totuși, să-și achite cazarea. Înainte de incident, coborâse la recepție ca să plătească zilele de ședere. Era singurul client din tot hotelul, iar până în acest moment nici o rudă sau cunoștință nu a sunat să se intereseze de el.

Potrivit unor surse din anchetă, camerele de supraveghere au surprins momentul în care bărbatul cade în gol, fără să fie împins de cineva ori să se împiedice de vreun obstacol.

Astăzi au sosit și rezultatele preliminare ale necropsiei, care susțin aceeași ipoteză. Potrivit raportului, moartea bărbatului a fost una violentă. Deși din primele date se conturează ipoteza unei sinucideri, indiciile găsite în camera bărbatului arată că era pregătit de plecare.

Când au intrat în camera bărbatului, anchetatorii au descoperit că acesta își făcuse deja bagajul. Înăuntru, au găsit niște înscrisuri în limba persană, care vor fi acum traduse. Urmează, însă, și o percheziție informatică, pentru că în același bagaj au fost găsite mai multe telefoane mobile, dar și carduri bancare, care vor fi acum verificate.

Într-un videoclip, postat în prima zi de cazare, Mansouri declara că se simte pregătit să plece înapoi în Iran.

Un jurnalist iranian independent nu crede în ipoteza sinuciderii

 

 

Ahmad Samedi este jurnalist la o televiziune iraniană independentă aflată la Londra. A fost trimis în România ca să urmărească această poveste.

Ahmad Samedi, jurnalist independent: „În Iran, presa își ia informațiile de la Guvern. Nu pot difuza informația așa cum este în realitate. El voia să plece, și-a plătit cazarea, dar în Iran nimeni nu spune asta. Nu cred că s-a sinucis. Trebuie să așteptăm rezultatul investigației, deocamdată e doar o ipoteză”.

O altă examinare, cea toxicologică, va arăta dacă fostul magistrat iranian avea în sânge alcool sau substanțe interzise.

Guvernul de la Teheran ar fi cerut guvernului român să grăbească această anchetă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO