Costel Alexe, fost ministrul al Mediului, plasat sub control judiciar. S-a retras de la conducerea PNL Iași

Dată publicare: 28-04-2021 11:20
Dată actualizare: 28-04-2021 13:44


Fostul ministru al mediului Constantin Alexe a fost inculpat pentru acuzații de corupție și plasat sub control judiciar.

Totul după ce în urmă cu un an ar fi primit mită 22 de tone de tablă de la combinatul siderurgic din Galați.

Costel Alexe, actual președinte al Consiliului Județean Iași, s-a grăbit să dea primul vestea privind punerea sa sub acuzare pentru două capete - dare de mită și instigare la delapidare - chiar înainte de biroul de presă al DNA.

Alexe este acuzat că ar fi primit de la directorul combinatului sidelurgic din Galați 22 de tone de tablă, ce ar fi fost transportate la Iași în aprilie și iunie.

Aceste transporturi ar fi ajuns la un apropiat din familia fostului ministru. Tabla valorează, conform procurorilor DNA, aproximativ 100.000 de lei.

În schimbul mitei, Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, ar fi da to mână de ajutor combinatului sidelurgic - cu certificatele verzi pentru gaze cu efect de seră și motorizarea haldelor de steril a combinatului - în contextul în care Curtea de Justiție a UE a condamnat în urmă cu trei ani statul român că nu a închis mai multe halde de steril, inclusiv cea de la Galați.

Alexe are interdicție de a părăsi teritoriul României și de a lua legătura cu persoanele implicate în anchetă.

Fostul ministru al Mediului a anunțat în același comunicat că se condideră nevinovat, că va aștepta să ajungă dosarul în fața instanței de judecată, acolo unde speră să demonstreze faptul că a fost om de bună credință.

Deocamdată, politicianul a anuțat că demisionează din funcțiile deținute în PNL, dar nu și de la nivelul Consiliului Județean Iași, unde vrea să își continue proiectele pentru care a fost ales în funcție.

Așadar, Costel Alexe are de dat explicații în continuare, dar va trebui să facă față și unui eventual proces, la finalul căruia ar putea fi condamnat. Până atunci, spun procurorii DNA, se bucură de prezumția de nevinovăție.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO