Cererea de suspendare a stării de alertă, formulată de avocatul Piperea, a fost respinsă

Ultima actualizare: 09-06-2020 15:14
Gheorghe Piperea
Facebook.com

Cererea avocatului Gheorghe Piperea de suspendare a stării de alertă din România a fost respinsă, marți, de Curtea de Apel.

”Respinge, ca inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului. Admite excepţia inadmisibilităţii raportat la art.5 alin.3 din Legea nr.554/2004. Respinge cererea de suspendare ca inadmisibilă.” - se arată în decizia judecătorilor.

Piperea poate face recurs în termen de 5 zile.

Avocatul este de părere că sunt încălcate drepturile fundamentale ale cetăţenilor şi vrea ca şi România să ia exemplul altor ţări care nu mai au restricţii atât de dure.

”Nu vreau să bravez, dar acest demers este esenţial pentru democraţia din România şi pentru libertatea generaţiilor viitoare. Libertăţile se sugrumă treptat, pas cu pas (dupa cum se intitulează şi cartea, tradusă în chineză, a unui anumit domn preşedinte), iar statul de drept se aneantizeaza în doze mici, greu de perceput. Dacă nu prinzi de veste, ca în sindromul broaştei fierte, nu mai înţelegi că esti fiert şi de ce. De aceea, puteţi ignora cu graţie această acţiune şi puteţi să aplaudaţi când se va instaura din nou starea de urgenţă, în timp ce toata lumea în jurul nostru se trezeşte la viaţă. Sau puteţi să vă rapiţi 10 minute din timp şi să reflectaţi la aceasta actiune” - spunea Piperea înainte să depună cererea de suspendare, într-un mesaj pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO