Anchetă în Vâlcea, după ce sute de oameni ar fi obținut certificate Covid fără să se imunizeze

Ultima actualizare: 13-12-2021 19:49

O nouă anchetă privind vaccinări fictive a fost declanșată în județul Vâlcea, unde sute de oameni ar fi obținut certificate Covid, fără să se imunizeze.

Anchetatorii au făcut percheziții la două centre de vaccinare - din comuna Mihăești și orașul Băbeni, dar și la domiciliile unor suspecți. Trei medici și cinci asistente sunt la audieri.

Luni, la centrul de vaccinare din Mihăești, asistentele nu au mai lăsat pe nimeni să intre. De aici au fost ridicate cutii întregi de documente pentru a fi verificate.

La Mihăești lucrau, în procesul de vaccinare, 7 medici și 15 asistente din tot județul. Surse din anchetă spun că mai mulți oameni ar fi plătit între 200 și 300 de euro, pentru a obține certificatul care confirma imunizarea. Centrul deservește 7 localități.

Adriana Popescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea: „Procurorii efectuează cercetări într-o cauza penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infesctiuni de corupție și fals. S-au efecturat percheziții domiciliare în 11 locații respectv la sediile unor instituții publice, iar restul la domiciilile unor persoane fizice”.

Localnicii spun că nu știau ce se întâmplă la centrul de vaccinare.

Reporter: Vi s-a părut ceva suspicios legat de angajați, de asistenți, de medici?

Tânără: Nu, totul a fost cum ar trebui să decurgă toate lucrurule, totul era steril, personalul foarte ok, nu a fost nimic incorect făcut.

Reporter: Nu va sugerat nimeni o vaccinare fictivă?

Tânără: Nu.

Constantin Bărzăgeanu, primarul localității Mihăiești: „Au venit, s-au ridicat dicumente de aici. Le-am creat condiții, lucrurile au mers bine. Nu-mi vine să cred, erau din județ, din Râmnicu Vâlcea, dar erau niște specialiști foarte buni”.

În Băbeni s-ar fi întâmplat același lucru. Deocamdată, anchetatorii nu au dat delatii despre modul în care ar fi acționat suspecții.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO