Ziua universala a iei romanesti. Cum poti sa-ti creezi propriul model de ie cu ajutorul unei aplicatii

Ultima actualizare: 27-06-2015 07:16

Miercuri, 24 iunie, e ziua universala a iei romanesti, asa ca e la loc de cinste camasa din panza cu broderii minunate, din lada de zestre a bunicii.

O galerie de arta din Capitala a dat startul sarbatorii inca de marti seara.Zeci de modele de ii, create de designeri romani, au fost prezentate intr-o expozitie care a impletit tradiţia cu modernul.

Nu intamplator cei de la galeria de arta au inceput inca de marti seara sarbatoarea iei romanesti.

Iulia Gorneanu, curator de arta: "Evenimentul este special organizat in noaptea cerurilor deschise, in noaptea Sanzienelor - noapte in care se intampla lucruri absolut fantastice..."

Andreea Tanasescu, fondatorul proiectului: "Ne propunem sa construim o institutie in jurul celui mai iubit brand de tara pe care Romania l-a avut si l-ar putea avea vreodata."

Designeri cunoscuti au inclus ia si in colectiile lor, astfel ca expozitia a prezentat si modele reinventate.

Laura Calin: "Este o ie reinterpretata, mai exact este o ie a doua tinere absolvente. Au o colectie pe volume si poti sa-si dai seama ca este o ie, este reconoscibila ia romaneasca."

In ton cu evenimentul si totodata in pas cu tehnologia, doi tineri au prezentat o aplicatie cu ajutorul careia oricine isi putea crea propriul model de ie.

"Am avut o tema cu digital reality si am facut un fel de print miscator, sa zic asa. Si pot sa-mi aleg si modelul."

Altii au facut proiectii pe o ie simpla.

ALINA ANCA, artist: "Ne-am gandit sa aplicam aceeasi tehnica pe care de obicei o aplicam pe forme mai rigide, corpuri geometrice, cladiri si sa o aplicam pe o ie..."

Iata ca ia romaneasca a demonstrat ca poate depasi fara probleme sfera traditionalului si se poate integra usor in peisajul modern. Nu degeaba, multi o asorteaza in ziua de azi, incantati, la blugi sau pantaloni scurti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO