Site-ul Ashley Madison, care isi ajuta pe utilizatorii sa-si insele partenerii de viata, a fost spart de hackeri

Ultima actualizare: 23-07-2015 07:08

Platforma Ashley Madison a fost sparta de hackeri. Datele persoane ale peste 37 de milioane de utilizatori de pe site-ul care ii ajuta sa-si insele partenerul de viata vor fi facute publice daca site-ul nu este inchis.

O grupare de hackeri sustine ca detine date personale a peste 37 de milioane de persoane care au conturi pe site-ul matrimonial Ashley Madison si avertizeaza ca va da publicitatii informatii si fotografii nud sau cu fanteziile sexuale ale clientilor site-ului in cazul in care portalul nu este inchis, relateaza KrebsOnSecurity, citat de agentia Reuters.

Compania canadiana care detine site-ul Ashley Madison, Avid Life Media, a confirmat accesarea ilegala a sistemelor sale, adaugand ca au fost securizate serverele si coopereaza cu agentiile guvernamentale de aplicare a legii pentru a-i identifica pe cei care se afla la originea atacului informatic, relateaza Agerpres.

Gruparea de hackeri, care se autointituleaza 'The Impact Team', a dezvaluit online cateva informatii compromitatoare si au avertizat ca vor oferi numele reale, datele de profil, fotografiile nud, detaliile privind cardurile de credit ale clientilor site-ului de matrimoniale sau chiar fanteziile sexuale ale acestora daca portalul respectiv nu este inchis definitiv, scrie KrebsOnSecurity.

Hackerii au cerut de asemenea inchiderea unui alt portal al companiei Avide Life Media. Portalul Ashley Madison, al carui slogan este "Life is short. Have an affair", intentioneaza sa depaseasca pragul de 200 de milioane de dolari printr-o oferta publica la bursa din Londra.

'The Impact Team' a mai precizat ca a accesat sistemele Avid Media, inclusiv serverele, bazele de date, codul sursa, istoricul platilor financiare si mesajele e-mail. Mai mult, hackerii i-au avertizat utilizatorii site-ului ca au fost mintiti de compania Avid Life ca in schimbul taxei platite de acestia le-ar fi fost sters istoricul activitatii si datele personale din baza de date a portalului.

Bresa de securitate a avut loc la doar doua luni dupa ce site-ul de intalniri pentru adulti 'AdultFriend Finder', care ar fi avut peste 64 de milioane de utilizatori, a fost compromis printr-un atac informatic.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO