Cuvantul pe care Instagram l-a interzis. Decizia retelei sociale a starnit furie in randul utilizatorilor

Dată publicare: 19-07-2015 11:53
Dată actualizare: 22-07-2015 07:03


Instagram

Dupa ce si-a atras furia utilizatorilor pentru ca sterge poze cu continut considerat nepotrivit, Instagram se afla din nou in centrul unei controverse, dupa ce a interzis hashtag-ul "curvy".

Folosit mai ales de femei pentru a arata ca se simt bine in pielea lor, hashtag-ul era insa utilizat si pentru a posta continut cu caracter pornografic, fapt pentru care reteaua de socializare l-a interzis. Insa decizia nu a fost trecuta cu vederea de catre utilizatori, scrie CNN.

"Intagram a decis sa inlature cuvantul "curvy" intrucat era folosit de companiile care produc filme pentru adulti. Nu poate sa nu ne mire aceasta alegere, mai ales ca multe alte cuvinte indoielnice inca exista si pot fi folosite", scrie Madeline Jones, redactor-sef al revistei "Plus Model Magazine".

Iar pe Twitter reactiile au fost si mai dure: "Instagram a interzius cuvantul "curvy", in timp ce altele precum "skinny" sau "thinspiration" inca exista", "Slava domnului ca de cand Instagram a interzis cuvantul curvy nu mai exista nicio persoana supraponderala pe lume".

"Au interzis imagini cu femei care isi alaptau bebelusii, imagini cu vergeturi, arta clasica infatisand nudismul intr-o maniera respectabila, iar acum interzic cuvinte. Instagram nu este o platforma sociala potrivita pentru femei si mai ales adolescente", observa si Sam Roddick, o tanara al carei cont a fost sters de pe reteaua de socializare din cauza unei imagini considerate nepotrivite.

Sursa: CNN