Prima poza 360 de pe Facebook. Indemnul lui Mark Zuckerberg: "Postati-le, iar noi ne vom ocupa de restul"

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
New York

Incepand de joi, utilizatorii Facebook pot vizualiza si incarca poze panoramice in format 360. Avantajul acestora fata de un clip 360 este ca pot fi facute cu smartphone-ul. Anuntul a fost facut de Mark Zuckerberg pe contul sau oficial.

Facebook a imbratisat joi noul trend al fotografiilor panoramice in format 360. Acestea le dau senzatia privitorilor ca se afla chiar in locul in care a fost facuta poza. Ele pot fi vazute cu ajutorul telefonului mobil, prin rotirea sau inclinarea acestuia, in varianta clasica, pe PC sau cu un simulator de realitate virtuala.

Avantajul acestor fotografii fata de videoclipurile filmate in 360 este ca pot fi facute cu smartphone-ul, prin intermediul unei aplicatii sau cu functia de imagini panoramice. Mark se lauda ca singurul lucru pe care utilizatorii Facebook trebuie sa il faca este sa uploadeze aceste imagini, iar ei se vor ocupa de restul.

"Trebuie doar sa faceti o poza panoramica sau sa folositi o aplicatie pentru fotografii 360 si sa o postati pe Facebook, iar noi ne vom ocupa de restul." sustine Zuckerberg.

Prima astfel de poza infatiseaza cartierul Manhattan din New York si a fost facuta de la ultimul nivel al cladirii One World Trade Ceter, pentru publicatia Time. Aceasta a strans peste 358.000 de like-uri si circa 80.000 de redistribuiri.

"Este o imagine extraordinara dintr-un oras extraordinar." a comentat Mark Zuckerberg. Urmatoarea poza postata de fondatorul retelei de socializare a fost din interiorul Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO