Legenda urbana a ultimului joc Atari, confirmata. Cum arata locul in care compania si-a ingropat esecul

Ultima actualizare: 30-04-2014 07:00
Regizorul Zak Penn

Producatorii unui documentar au excavat o groapa de gunoi din statul american New Mexico, in cautarea catorva milioane de casete care contin "cel mai prost joc din istoria jocurilor video" si care au fost ingropate in 1983.

Conform unei "legende urbane", veche de mai bine de trei decenii, compania Atari, aflata in pragul falimentului, a trimis mai multe camioane incarcate cu casete ce contineau jocul "E.T. the Extra-Terrestrial" la o groapa de gunoi din sud-estul statului New Mexico, pentru a fi ascunse pentru totdeauna sub un strat de beton, informeaza Associated Press.

Legenda a fost confirmata sambata, cand realizatorii unui documentar despre decaderea companiei Atari, cea mai mare companie de jocuri video a anilor '80, au recuperat mai multe astfel de casete dintr-o groapa de gunoi din desertul New Mexico.

Printre sutele de persoane care au venit sa asiste la cautari s-a numarat si Armando Ortega, un functionar care, in1983, cand era adolescent, a auzit de la un angajat al gropii de gunoi despre jocurile care au fost aruncate acolo.

"Era intuneric bezna, dar am venit aici, la groapa si am gasit zeci de jocuri", a povestit Ortega.

La escavare a participat si James Heller, unul dintre managerii companiei Atari, care a fost insarcinat cu distrugerea, intr-un mod cat mai ieftin, a celor 728.000 de copii ale jocului, dintr-un depozit din Texas. Dupa ce in presa au ajuns informatii despre aruncarea casetelor la gunoi, Heller a decis sa toarne un strat de beton peste acestea.

Documentarul a fost finantat de Xbox Entertainment Studios si va fi lansat in 2014 pe consolele Xbox, produse de Microsoft.

Locuitorii din Alamogordo, orasul in care se afla groapa de gunoi, au fost de acord sa le dea realizatorilor 250 de astfel de casete si planuiesc sa vanda restul jocurilor care vor fi dezgropate.

Jocul "E.T. the Extra-Terrestrial" este printre factorii care au dus la declinul companiei Atari si la decaderea industriei americane de jocuri video, in anii '80. Acesta era nefunctional la data lansarii. In versiunea distrusa de companie, personajul principal, E.T., intra in capcane imposibil de rezolvat, care apareau in mod constant, fara a putea fi prevazute de jucatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO