Legenda urbana a ultimului joc Atari, confirmata. Cum arata locul in care compania si-a ingropat esecul


Ultimul update: Miercuri 30 Aprilie 2014 07:00
Data publicarii: Duminica 27 Aprilie 2014 14:27
Categorie: Smart things
Regizorul Zak Penn

Producatorii unui documentar au excavat o groapa de gunoi din statul american New Mexico, in cautarea catorva milioane de casete care contin "cel mai prost joc din istoria jocurilor video" si care au fost ingropate in 1983.

Conform unei "legende urbane", veche de mai bine de trei decenii, compania Atari, aflata in pragul falimentului, a trimis mai multe camioane incarcate cu casete ce contineau jocul "E.T. the Extra-Terrestrial" la o groapa de gunoi din sud-estul statului New Mexico, pentru a fi ascunse pentru totdeauna sub un strat de beton, informeaza Associated Press.

Legenda a fost confirmata sambata, cand realizatorii unui documentar despre decaderea companiei Atari, cea mai mare companie de jocuri video a anilor '80, au recuperat mai multe astfel de casete dintr-o groapa de gunoi din desertul New Mexico.

Printre sutele de persoane care au venit sa asiste la cautari s-a numarat si Armando Ortega, un functionar care, in1983, cand era adolescent, a auzit de la un angajat al gropii de gunoi despre jocurile care au fost aruncate acolo.

"Era intuneric bezna, dar am venit aici, la groapa si am gasit zeci de jocuri", a povestit Ortega.

La escavare a participat si James Heller, unul dintre managerii companiei Atari, care a fost insarcinat cu distrugerea, intr-un mod cat mai ieftin, a celor 728.000 de copii ale jocului, dintr-un depozit din Texas. Dupa ce in presa au ajuns informatii despre aruncarea casetelor la gunoi, Heller a decis sa toarne un strat de beton peste acestea.

Documentarul a fost finantat de Xbox Entertainment Studios si va fi lansat in 2014 pe consolele Xbox, produse de Microsoft.

Locuitorii din Alamogordo, orasul in care se afla groapa de gunoi, au fost de acord sa le dea realizatorilor 250 de astfel de casete si planuiesc sa vanda restul jocurilor care vor fi dezgropate.

Jocul "E.T. the Extra-Terrestrial" este printre factorii care au dus la declinul companiei Atari si la decaderea industriei americane de jocuri video, in anii '80. Acesta era nefunctional la data lansarii. In versiunea distrusa de companie, personajul principal, E.T., intra in capcane imposibil de rezolvat, care apareau in mod constant, fara a putea fi prevazute de jucatori.

Sursa: AP

Vanzari impresionante in prima zi de la lansarea noului joc video
Vanzari impresionante in prima zi de la lansarea noului joc video "Call of Duty: Ghosts"
Cum a fost
Cum a fost "retusata" o vedeta de la Hollywood pentru un joc video. VIDEO
Cum a fost
Cum a fost "retusata" o vedeta de la Hollywood pentru un joc video. VIDEO
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery