iLikeIT. Review Neo X8-H Plus. Ce stie sa faca cel mai bun Mini PC cu Android, mai ieftin decat orice smartphone quad-core

18-02-2015 10:14


iLikeIT. Review Neo X8-H Plus. Ce stie sa faca cel...
iLikeIT. Review Neo X8-H Plus. Partea a 2-a...

Calculatorul, asa cum il stim, se transforma radical. Devine mai mic, mai destept, mai... conectat. Daca vrei sa faci mai mult cu un calculator, poti incerca un Mini PC cu Android, ca de exemplu Neo X8-H Plus.

Aceasta "jucarie" are un procesor quad-core, un accelerator grafic Mali de foarte buna calitate, 2 GB de RAM de tip DDR3 (ca pe un calculator profesionist) si 16 GB pentru stocare. Insa acesta este doar inceputul, pentru ca odata ce l-ai luat, vei vedea ca este foarte puternic si capabil de multe functii. Pretul sau este mai mic decat orice smartphone quad-core de pe piata si decat orice calculator. Secretul lui este ca nu are ecran, pentru ca se bazeaza pe televizorul sau monitorul utilizatorului.

De asemenea, sta foarte bine la capitolul "conectivitate". Are iesire de casti, ca sa-l legam la un sistem audio, insa tot pentru audio avem si o iesire optica (pentru sisteme cu surround). Are si intrare de microfon, o mufa USB, un cititor de carduri SD si MMC, dar si o mufa micro-USB tip "on the go".

Iar asta nu-i totul. Acest mini PC mai are o iesire HDMI, o mufa de internet gigabit, precum si o antena pentru receptia semnalului WI-FI. Antena este capabila sa se conecteze inclusiv la retelele puternice de tip dual-band. Bonus: stie sa faca si un hotspot.

Daca vreti sa va faceti selfie-uri sau sa vorbiti pe Skype pe televizor, puteti folosi un webcam de calitate, cum este de exemplu Logitech C920, care filmeaza Full HD. Si, ca sa utilizati mai usor Mini PC-ul, puteti folosi o alta tastatura, de genul PNI Airfun.