iLikeIT. Intri in magazin pentru o paine, dar ajungi acasa cu alte produse. Cum poate rezolva realitatea virtuala acest lucru

Ultima actualizare: 29-05-2015 06:55

Intri dupa o paine, dar ajungi acasa cu cosul plin de alte produse. Cumparaturile in supermarket dau omului modern batai serioase de cap.

Iar comerciantii ne dau uneori impresia ca parca intentionat ii deruteaza pe clienti pana ajung sa ii frustreze de-a dreptul.

Cu toate acestea, exista o noua tehnologie, prezentata la Bucuresti, care incearca sa repare mersul la cumpraturi cu ajutorul realitatii virtuale.

Aceasta tehnologie ar putea sa-i ajute pe comercianti sa-si organizeze produsele in asa fel incat sa nu ne enerveze pe noi, clientii.

Proiectul consta in folosirea unor ochelari Oculus Rift de catre o persoana care va simula efectuarea unor cumparaturi intr-un hypermarket, intr-o realitate virtuala bineinteles. Subiectul acestui experiment insa, are conectata si o casca speciala, care stie sa "citeasca" impulsurile neuronilor celui care se plimba prin magazinul virtual.

Emotiile lui, care apar in momentul in care vede un anumit produs sau o anumita vitrina, sunt analizate ulterior intr-un raport special, care ar putea fi folosit de comercianti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO