iLikeIT. George Buhnici prezinta cateva dintre cele mai interesante tehnologii care nu au ajuns in Romania


Ultimul update: Duminica 01 Februarie 2015 02:29
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015 09:33
Categorie: Smart things

Gadgeturile nu sunt doar jucarii. Asa cum o geaca de bicicleta, un rucsac sau o pereche de casti nu sunt tocmai simple accesorii cand sunt impregnate cu tehnologii noi.

Pentru a avea succes nu trebuie sa reinventam cu totul obiectele care ne inconjoara. Desi asta ne ajuta. Le putem insa facem modificari destepte care sa le transforme in lucruri destepte si utile. Cateva exemple pe care le-am descoperit printre lansarile din ianuarie de la Vegas.

Primul gadget pe lista e o pereche de casti. Pentru craniu. Piata castilor audio este inundata de tot felul de modele. Sunt si mai multe cele pentru antrenament, insa acestea sunt total diferite. Urmarim de o vreme incoace tehnologia castilor care folosesc inductia osoasa, adica nu le bagi in ureche, ci doar le asezi pe cap. Vibreaza atat de puternic incat sunetul e transmis prin os pana in ureche. Avantajul e ca nu bagi nimic in ureche si auzi tot ce se intampla in jur, dar auzi de asemenea foarte clar si muzica ori apelurile de voce.

Un alt gadget interesant e o geaca cu semnalizare. Ideal pentru biciclisti. Ridici mana si dintr-o data ledurile ii atentioneaza pe ceilalti ca vei face un viraj si raman pornite pana cand termini virajul. E valabil si pentru mana dreapta. Iar ledurile de pe piept sunt utile pentru a lumina drumul in fata. Totul e alimentat de la o baterie mica, pe care am gasit-o in buzunar.

Evident, geaca trebuie si ea incarcata. Totul se rezuma zilele acestea la autonomie. De la telefon, la tableta, pana la masina. Iata solutia:

Rucsacul Ampl Smart. Am instalat 7 porturi USB. Cate unul in fiecare buzunar. Iar pe bareta e instalat un sistem de incarcare wireless. Avem un acumulator de 18w pe ora, ascuns. Bateria poate incarca telefonul mobil de trei ori sau tableta o singura data.

Aceste produse n-au ajuns inca in Romania. Dar speram sa le vedem cat mai curand.