Nu este nici tableta, nici telefon mobil. Si, desi arata ca un laptop, nu este unul obisnuit. George Buhnici a prezentat joi dimineata altfel de laptopuri si tablete.

Avem deviceuri care in teorie arata ca niste laptopuri sau ca niste tablete, dar sunt ori amandoua, ori niciuna, ori o combinatie. In aceasta dimineata vorbim pentru prima data de Chromebook-uri, laptopuri pe care le folosim doar conectate la internet, sunt valoroase doar folosite online.

Arata ca un laptop mititel, este extrem de subtire pentru un laptop accesibil, cu o diagonala de 12 inch. Se vinde la conectare, vine cu abonament de internet, la 99 de euro. Are USB-uri, iesire HDMI, iesire de casti, citititor de carduri SD.

Porneste in 2 secunde, ne putem apuca direct de treaba. Partea spectaculoasa e ca dupa ce l-ai deschis poti sa incepi sa scrii, iar aplicatiile nu sunt ca pe un laptop obisnuit, pentru ca suntem pe Chrome OS, adica pe ecosistemul Google, am browserul, emailul, dar nu am aplicatii tipice de PC.

Merge foarte bine, este un laptop obisnuit, are butoane usor de folosit, un ecran de buna calitate, nu este cel mai avansat de pe piata dar este suficient pentru a-ti face munca. Are o gramada de lucruri similare cu ce ati mai vazut pe telefonul mobil, se poate controla la ce retea este conectat, poate fi conectat la Wireless sau Date Mobile.