iLikeIT. Bicicleta in varianta 2.0: boxe, comunicare cu telefonul, camera in spate si casca smart

Ultima actualizare: 16-03-2016 06:59

Vehiculele pe 2 roti iti promit ca o sa economisesti timp, niste bani daca se poate si sa ajungi in siguranta la destinatie.
 

Incepem cu bicicleta, schimbata putin pe parcursul celor 160 de ani de existenta. Astazi primeste senzori, fibra de carbon, cadru din titan scos la imprimanta si cate si mai cate. La mare cautare e supravegherea miscarii si transmiterea in timp real a informatiilor pe un smartphone.

Toate acestea sunt informatii stranse si transferate catre smartphone. Daca asadar iti place cat de bine se misca un campion, poti sa devii si tu unul, copiind.

Iata o alta bicicleta inteligenta. Construita insa pe principiul "hai sa vedem cata tehnologie putem sa bagam in ea pana cand devine prea grea sa mai poata fi folosita." Are evident lumina pe care o pot control. Are inclusiv incuietoare si la nevoie declanseaza si camera ce filmeaza drumul. Pe ghidon multe comenzi, semnalizare. Are si sonerie, dar pot sa ascult si muzica, are boxe puternice.

Sa zicem ca am acoperit distantele scurte pana la lucru. Calatorie dandy cu BMX-ul, muzica de relaxare pe o bicicleta LETV si o trotineta cu care zbori fluierand ultima melodie a lui Drake. Sa ne mutam, deci, la etajul urmator. Vorbim despre motoare. La CES, in Las Vegas am descoperit inovatii interesante.

O crima pe care nu ar pedepsi-o nimeni ar fi omorarea unghiului mort, cu ajutorul tehnologiei, desigur. Cu o astfel de camera instalata in spatele motocicletei sau al masinii care ne poate arata ce se intampla in spatele nostru. Noi credem insa ca in casca vom gasi de-acum incolo tehnologii de top. Nu doar ca e intarita cu cele mai noi materiale de protectie, dar este si plina de tehnologie. Are niste super casti, microfon, cel mai tare mi se pare acest afisaj de aici. Care iti aduce in fata ochilor informatii pretioase despre drum, vreme, muzica sau cine te suna.

Asa arata casca de la Skully atunci cand e folosita in mers. Pe ecran, e proiectata imaginea capturata de o camera asezata in spatele ei. E ca si cum ai avea o oglinda retrovizoare. Si BMW a scos o casca asemanatoare, insa display-ul e ceva mai mare. Are un ecran mic pe partea dreapta a castii, chiar in fata ochiului. Pe acesta iti putem oferi informatii precum vitezometru. Asta inseamna ca ramai mai mult timp cu ochii la drum.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO