Facebook anunta o serie de imbunatatiri la motorul sau de cautare. Ce vor putea face userii prin apasarea unui singur buton

Ultima actualizare: 26-10-2015 07:29
mesaj Facebook

Compania care detine reteaua de socializare Facebook a anuntat joi ca motorul intern de cautare al retelei a primit numeroase imbunatatiri pentru a permite utilizatorilor sa gaseasca mai usor informatiile cautate.

Schimbarea vizeaza in special pe cele care vizeaza anumite teme de actualitate, scrie agentia France Presse, citata de Agerpres.

'Cand anumite evenimente se petrec in lume, oamenii se indreapta catre Facebook pentru a vedea cum reactioneaza prietenii si cei din familiile lor. Astazi, am imbunatatit cautarea pe Facebook pentru ca, pe langa prieteni si cei din familiile noastre, fiecare utilizator sa poata gasi ce spune lumea despre subiectele care-l intereseaza', a transmis intr-un comunicat grupul care detine reteaua de socializare.

Concret, utilizatorul va regasi in rezultatele cautarii sale nu doar postarile prietenilor si celor din familia sa, dar si mesaje publice postate de persoanele care nu fac parte din lista sa prieteni in cadrul retelei de socializare.

Facebook va permite deopotriva utilizatorilor sai sa gaseasca mai usor totalitatea conversatiilor desfasurate pe reteaua de socializare care fac referire la o postare anume care a fost distribuita de mai multi utilizatori. Astfel, printr-un singur buton se va putea accesa totalitatea mesajelor publice care fac referire la postarea respectiva.

De asemenea, Facebook anunta ca utilizatorul va beneficia de acum inainte de un serviciu imbunatatit in ce priveste sugestiile generate in momentul cautarii ceea ce va ajuta utilizatorul sa tasteze in fereastra de cautare exact ce il intereseaza sa gaseasca.

La inceputul anului 2013 Facebook a prezentat motorul sau intern de cautare Graph Search, care spre deosebire de unul clasic, similar Google Search, ofera posibilitatea utilizatorilor sa gaseasca anumite informatii numai in interiorul platformei retelei de socializare, si nu pe domeniul de internet.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO