Experiment Stirile ProTV. Ce aplicatii au romanii in smartphone-uri. "Am devenit dependent de tehnologia asta"

Dată publicare: 03-01-2016 17:47
Dată actualizare: 06-01-2016 07:09


Suntem inundati de tehnologie si telefoane mobile, dar le folosim diferit. Un studiu facut in 31 de judete arata ca femeile se uita de mai putine ori pe zi la smartphone fata de barbati.

Folosesc aplicatii de cumparaturi si citesc multe carti electronice, asta in timp ce domnii se concentreaza pe aplicatii de sport si finante. I-am provocat pe cativa utilizatori sa ne arate ce au in telefon.

Tanar: "Am devenit dependent de tehnologia asta. Am Whatsapp, uite o chestie foarte simpatica: calendarul crestin ortodox. Pe 27 imi arata din agenda care au fost sarbatoritii. Garage Band - aici poti sa-ti faci melodiile pe chitara, pe clape pe ce instrument preferi. Si o chestie pe care o folosesc destul de des, pentru ca e foarte multa politie pe strada de Sarbatori. Numai la Romana 3 patrule, cam mult."

Tanar: "Am aplicatii de socializare si ziare in general. Watsapp, Instagram si Snapchat si."

Tanar: "Aplicatii pentru moda gen H&M, Zara, haine."

Studiul facut de Ernst and Young in Romania arata ca femeile folosesc indeosebi aplicatii de lifestyle, sanatate si miscare plus carti. Telefoanele barbatilor contin, cel putin oficial, aplicatii de sport, utilitati, finante si bineinteles jocuri.

Tanar: "Folosesc poate un explorer, atunci cand am nevoie sau GPS in calatorii si cam atat. Pe telefon, cred ca e transpus de fapt omul, pasiunile lui. Daca o fata e indragostita de moda, gaseste moda, daca mie imi place sa calatoresc, am foarte multe aplicatii, de bilete, de rezervari."

Studiul Celor de la Ernst and Young mai arata ca, de pilda, femeile privesc la telefonul mobil in medie de 10-50 de ori pe zi, in timp ce barbatii de la 50 la 200 de ori. Insa sunt si persoane, le intalnim din ce in ce mai des, care privesc o data in telefon si nu se mai pot dezlipi de el.

Femeile spun ca folosesc intre 1 si 10 aplicatii in timp ce barbatii incearca tot ce-i nou. Concluziile vin dupa ce au fost analizate raspunsurile a 1.040 de romani cu varsta intre 18 si 55 de ani si venituri intre 250 si peste 1500 de euro.