Dadaca virtuala si patutul care leagana copilul cand plange, la CES 2017

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Joi 12 Ianuarie 2017 06:57
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2017 09:05
Categorie: Smart things

Telefoanele nu sunt singurele atractii ale targului de gadgeturi din Las Vegas. Oferta este extrem de variata, de la sisteme de supraveghere inteligente, la dadaca virtuala si patutul dotat cu microfoane, care si leagana copilul cand plange.

Richard Taylor, corespondent BBC: "Realitatea virtuala este intalnita pretutindeni, anul acesta, la CES, cum era de asteptat. Lucru neobisnuit insa, este folosita pentru a demonstra cum functioneaza alte tehnologii."

Ochelarii pentru realitate virtuala dezvaluie o fata ascunsa a locuintei. Niste bile colorate reprezinta semnalele wireless, de diferite intensitati, care leaga dispozitivele inteligente. Pornind de la aceasta imagine, un inventator a creat un dispozitiv care alerteaza proprietarul atunci cand un necunoscut intra in casa. Aparatul se conecteaza la reteaua de internet si emite semnale in toata locuinta. Totodata, transmite si un mesaj, prin intermediul unei aplicatii.

Taj Manku, inventator: "Camerele de supraveghere sunt utile, isi au locul lor, dar sunt limitate ca spatiu acoperit. Ai nevoie de trei camere sau mai multe pentru toata casa. Aparatul nostru acopera un spatiu mai mare."

Dispozitivul, crede inventatorul, si-ar putea demonstra utilitatea si in marile magazine, pentru a indica unde se aduna cel mai mare numar de clienti.

Si gadgeturile pentru copii au fost bine reprezentate la targul de tehnologie din Las Vegas. O mare companie producatoare de papusi a creat un asistent personal pentru cei mici. Acesta le poate spune o poveste inainte de somn sau, pe cei care merg la scoala, ii poate ajuta la teme.

Pentru bebelusi, a aparut patutul inteligent, care reactioneaza atunci cand copilul incepe sa planga.

Samuel Burke, corespondent CNN: "Incepe sa il legene si scoate niste sunete asemanatoare cu ce aude copilul in pantece, ca sa il calmeze, cat mama si tata se odihnesc. Costa 1160 de dolari, multi bani, dar poate mai putin decat suma pe care i-ai da-o unei dadace."

De la targ nu au lipsit nici dispozitivele utile in domeniul medical. O companie a prezentat o manusa inteligenta destinata celor care au ramas cu sechele dupa un atac cerebral.

Samuel Burke, corespondent CNN: "Inregistreaza toate miscarile pe care le faci atunci cand incerci sa iti recuperezi mobilitatea. Stie cu ce forta ai strans pumnul, ce arcuire au miscarile in sus si in jos, apoi iti spune daca faci progrese sau nu."

CES 2017. Trendul sezonului - produse casnice interconectate, cu sisteme de siguranta integrate
CES 2017. Trendul sezonului - produse casnice interconectate, cu sisteme de siguranta integrate
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery