Conturile de Twitter si Instagram ale lui Mark Zuckerberg ar fi fost sparte. Ce parola folosea fondatorul Facebook

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59
Mark Zuckerberg

Mai multe conturi ale fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, printre care si cele de Instagram, Twitter, LinkedIn si Pinterest, ar fi fost tinta unui atac informatic duminica, pentru o scurta perioada de timp, relateaza BBC.

Un grup de hackeri numit "OurMine", cu peste 40.000 de adepti pe Twitter, a revendicat atacul informatics, potrivit Agerpres.

Grupul s-a mandrit cu isprava sa intr-o postare pe reteaua de socializare amintita si l-a invitat pe Zuckerberg sa ii contacteze. "Hei @finkd (n. r. – numele lui Zuckerberg pe reteaua de socializare), avem acces la conturile tale de Twitter & Instagram & Pinterest, le testam doar securitatea, da-ne un mesaj", a scris grupul de hackeri.

Postarea ofensatoare a disparut ulterior de pe contul de Twitter, pe care nu mai fusese postat nimic din 2012.

Potrivit BBC, nu s-a putut verifica si daca contul lui Zuckerberg de pe aplicatia Instagram, detinuta de Facebook, a fost spart. Contul, pe care sunt postate doar 30 de imagini, are peste 600.000 de adepti.

Se pare ca ceea ce a usurat munca hackerilor a fost faptul ca Mark utiliza aceeasi parola pentru mai multe dintre conturile sale de pe diferitele retele de socializare unde este activ. Parola in acest caz era “dadada”, informeaza Business Insider.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO