Compania americana Terrafugia va pune in vanzare primul automobil zburator. Cand va putea fi cumparat modelul TF-X

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56
Terrafugia

Primul automobil zburator va fi pregatit pentru testare in 2018 si va fi pus in vanzare la nivel mondial peste opt ani, sustine compania americana Terrafugia in legatura cu prototipul sau numit TF-X, informeaza ziarul spaniol ''ABC''.

Dotat cu aripi pliabile cu motoare electrice de 300 de cai putere, acest model este capabil sa treaca pozitia orizontala la cea verticala si va putea atinge o viteza de croaziera de 322 de kilometri pe ora. Proiectantii sustin ca va avea o autonomie de zbor de 805 kilometri.

Firma Terrafugia mentioneaza ca obiectivul sau este acela de a furniza ''un veritabil mijloc de transport din usa in usa'', care sa poata fi tinut in garaj ca orice alt automobil.

Vehiculul va fi semiautomat, asa incat utilizatorul nu va avea altceva de facut decat sa dea drumul calculatorului de la bord si sa indice directia in care doreste sa zboare. Ultimul cuvant ii va apartine operatorului TF-X, care va decide daca se poate ateriza in locul ales de utilizator si daca este necesar sa se renunte, intr-un anumit moment, la incercarea de aterizare.

Modelul a fost prezentat in SUA, la cea mai recenta reuniune anuala a Asociatiei Avioanelor Experimentale, unde a fost difuzat si un clip demonstrativ asupra modului de functionare al aparatului. Reprezentantii companiei au explicat ca modelul TF-X exista la scala unu la zece si este testat in tunelul de vant de la Massachusetts Institute of Technology (MIT)
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO