Chinezii se pregătesc pentru viitor, cu mașinile inteligente: ”Se vor conduce singure”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Chinezii vin din urmă la capitolul maşini electrice şi inteligente. Numeroase companii la început de drum şi-au prezentat în Beijing noile autovehicule, care includ tehnologie de provenienţă locală şi au un design tot mai atractiv.

”Poftiţi la bordul lui Eve - un vehicul concept, creat cu gândul la un viitor în care maşinile se vor conduce singure.”

Zhang Hui, reprezentantul companiei NIO: "Ne-am luat drept reper anul 2025, când maşinile care se conduc singure ar putea deveni normă. Am vrut să creăm o maşină care, în viitor, să devină un fel de a doua locuinţă."

Acelaşi constructor a adus la Salonul din Beijing EP9 (citit IPI NINE), cea mai rapidă maşină electrică din lume. A fost testată în Statele Unite anul trecut - şi cu şofer, şi în mod autonom.

Compania fondată cu doar patru ani în urmă se bucura de susţinerea giganţilor chinezi din domeniul tehnologiei. Şi are planuri foarte mari: vrea să le ofere americanilor şi europenilor o opţiune în materie de automobile deştepte, care se pot conduce singure şi nu poluează.

Hans Greiml, jurnalist: "Companiile chineze auto sunt tot mai bune, fac produse de tot mai bună calitate, designul s-a îmbunătăţit şi el în ulimii ani. Şi reuşesc să "muşte" tot mai mult din piaţă, iar vânzările lor cresc în timp ce vânzările companiilor străine scad. Cred că asta se datorează inovaţiilor de la bord şi conectivităţii."

Start-upurile chineze din domeniul auto lansează maşini pe placul clienţilor locali: SUV-uri cu design elegant şi cu un consum mic. Cel mai mare producător chinez de maşini electrice şi hibride a adus la salonul din Beijing 9 modele, pe care plănuieşte să le vândă pe piaţa americană.

Aceeaşi companie construieşte autobuze electrice în California şi exportă în Europa taxiuri electrice.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO