Samsung a lansat Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+! Surpriza a venit la final: ce au prezentat sud-coreenii, in premiera

Galaxy S6 Edge+ - GETTY

GALERIE FOTO. Joi seara, Samsung a lansat cele mai noi flagship-uri: Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+. De asemenea, sud-coreenii au dat detalii despre Samsung Pay si au dezvaluit planurile pentru IFA Berlin.

George Buhnici spune ca Galaxy S6 Edge+ este de fapt un Galaxy Edge "pe steroizi", adica un smartphone cu un ecran generos, curbat pe ambele laturi si ceva mai potent decat fratiorul sau mai mic. Are in plus 1 GB de RAM si ... cam atat.

Ecranul este remarcabil, avand aceeasi rezolutie ca primul Edge, QHD, care insa nu il afecteaza negativ.

Galaxy S6 Edge+ are instalat Android 5.1.1, ultima versiune, nu lipseste interfata proprietara TouchWiz de la Samsung.

Citește și
Samsung
Samsung ia o decizie de 8 mld. dolari dupa ce profitul s-a prabusit in 2014, iar vanzarile Galaxy S6 au dezamagit
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In ceea ce priveste Galaxy Note 5, acesta arata aproape la fel ca Galaxy S6. "Prima impresie despre Galaxy Note 5 este ca au luat Edge+ si l-au intors invers, cumva", spune George Buhnici.

Ecranul lui Note 5 este drept, perfect plat, insa partea din spate este curbata pe laterale, exact ca la Edge+. Este putin ciudat de tinut in mana, lucios si destul de alunecos si probabil prea frumos ca sa il imbraci intr-o husa. Nici macar una transparenta nu il avantajeaza.

GALAXY NOTE 5 este la fel de puternic si de mare ca Galaxy Edge+. Are acelasi procesor, 4 GB RAM, acelasi ecran uimitor si, in plus, acel stylus binecunosut despre care spunea lumea ca va disparea. Ei bine, este inca prezent si parca e si mai sensibil ca pe Note 4 de exemplu. Mai mult, sistemul de blocare al acestuia in telefon este mult mai bine gandit.

GALAXY NOTE 5 se misca exemplar, atat in meniu cat si in aplicatii. Vine cu ultima versiune de Android, 5.1.1, si cu o interfata TouchWiz. Vine in 4 culori: alb, negru, gri si auriu. 

In plus, daca inca visezi la tastatura QWERTY de la Blackberry-ul de la firma, ai la dispozitie si o husa speciala cu taste fizice, care imbraca tot telefonul pe partea din spate si inca o treime din ecran pe partea din fata.

Cronologia evenimentelor, joi, 13 august, LIVE TEXT:

S-a incheiat lansarea noilor telefoane Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+.

18.45  VIDEO cu primele impresii despre Samsung Galaxy S6 Edge+:

18.43 Samsung a prezentat si un clip cu viitorul Gear 2, noul ceas inteligent al companiei. Despre acesta vom afla mai multe informatii la IFA de la Berlin in luna septembrie. Vezi aici primele imagini cu ceasul

18.41 Ne-a fost prezentat Samsung Pay. Acesta va fi disponibil incepand cu 20 august in Coreea de Sud, si de la sfarsitul lunii septembrie in SUA. Vor urma apoi China, Spania, Marea Britanie si alte tari in viitorul apropiat.

18.31 Cei de la Samsung implementeaza incarcarea rapida si prin wireless. Telefoanele ajung de la 0% la 100% baterie in doar 2 ore prin wireless! Cei de la Samsung spun ca vor sa ajute ca telefoanele sa pot fi incarcate oriunde.

18.30 Ambele telefoane se pot sincroniza cu calculatoarele datorita S Sync - iar cei de la Samsung ofera aceasta posibilitate si pentru utilizatorii de Mac.

18.28 A fost imbunatatit stabilizatorul de imagine numid VDIS. Ambele telefoane vor fi capabile sa filmeze 4k

18.26 Ambele telefoane vor veni, asa cum am anuntat, cu 4GB de RAM. Acestea vor sustine si cele mai rapide LTE.

18.23 Telefoanele vor veni cu Live Broadcast, o noua functionalitate cu care poti posta clipuri live, pe YouTube sau retelele de socializare, iar alte persoane le pot vedea chiar pe loc sau mai tarziu.

18.15 Galaxy S6 Edge+ va veni si cu o tastatura ce poate fi atasata telefonului si pusa in partea din spate cand nu este nevoie. Vezi aici cum va arata.

18:05 A inceput evenimentul Samsung. Noi suntem la Baneasa, acolo unde Samsung Romania a organizat un eveniment ce are loc in paralel cu cel de prezentare al noilor telefoane. Va vom tine la curent cu tot ce se intampla.

Pe scena a urcat presedintele si CEO-ul Samsung, JK Shin. "Ecranele telefoanelor sunt mai mari, dar telefoanele sunt mai mici" spune JK Shin cel care anunta si lansarea oficiala Samsung Pay.Samsung a adaugat posibilitatea de a scrie cu S Pen pe display-ul Note 5 chiar si cand acesta este oprit. 

Programul evenimentului de joi

Samsung urmeaza sa anunte 2 telefoane in aceasta seara de la ora 18.00. Evenimentul va fi transmis prin stream pe site-ul oficial Samsung. Evenimentul se numeste Unpacked iar cele doua telefoane care vor fi lansate sunt Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+.

In ultimele luni au aparut multe imagini, randari si informatii despre cele doua telefoane, mai mult sau mai putin plauzibile. Cu certitudine vom stii abia dupa evenimentul din aceasta seara. Totusi, exista destule informatii si o mare intrebare - vor avea slot pentru microSD?

Informatiile aparute au fost contradictorii astfel ca acest aspect reprezinta o necunoscuta. Lipsa slotului pentru microSD a fost un minus important in ochii fanilor la Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge.

VEZI AICI CUM ARATA NOTE 5 LANGA UN IPHONE 6 PLUS

In urma cu un an, Samsung lansat Galaxy Note 4 in luna septembrie, la IFA. Succesul urias avut insa de Apple cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus i-a facut pe cei de la Samsung sa schimbe strategia in 2015 - lanseaza mai rapid telefoanele pentru a avea aproape o luna de existenta pe piata inainte de lansarea urmatorului iPhone. Cu atat mai mult cu cat iPhone 6 Plus a fost competitorul direct pentru Note 4 iar iPhone 6s Plus va fi rivalul direct pentru Note 5.

Samsung Galaxy Note 5

Al 5-lea telefon din serie are o misiune dificila. Este succesorul unuia dintre cele mai apreciate telefoane din istoria Samsung!

Galaxy Note 5 va veni cu acelasi procesor ca Samsung Galaxy S6 - Exynox 7420 adica 8 nuclee. Va avea in 4GB de RAM si va veni in 2 variante - de 32GB si 64GB spatiu de stocare. Camerele vor fi de 16MP si 5MP. Ecranul va fi de 5.7 inch cu rezolutie 1440 x 2560. Va avea senzor de amprenta si styles S Pen.

Acest telefon va fi rivalul direct al lui iPhone 6s Plus, ce urmeaza sa fie lansat la inceputul lunii septembrie.

Samsung Galaxy S6+

Versiunea phablet a telefonului lansat in luna aprilie va avea un ecran de 5.5 inch prelungit pe lateral. Desi s-a zvonit ca va avea procesor Snapdragon 808, la fel ca LG G4, Samsung se pare ca merge in continuare pe varianta proprie, Exynos 7420. Si acesta va avea tot 4GB de RAM si camere de 16MP si 5MP.

Fata de versiunea mai mica, S6 Edge+ va avea mai multe functionalitati ale ecranului lateral. Ambele telefoane vor avea o baterie de 3.000 mAh.

VEZI AICI O GALERIE FOTO CU CELE 2 TELEFOANE

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Aveti un telefon
Aveti un telefon "destept", ca HTC One Max sau Samsung Galaxy S5? Iata cum vi se pot fura amprentele

Patru cercetatori ai companiei FireEye au gasit o modalitate prin care se pot fura amprentele unor telefoane cu Android care folosesc senzori biometrici - precum Samsung Galaxy S5 sau HTC One Max.

Samsung ia o decizie de 8 mld. dolari dupa ce profitul s-a prabusit in 2014, iar vanzarile Galaxy S6 au dezamagit
Samsung ia o decizie de 8 mld. dolari dupa ce profitul s-a prabusit in 2014, iar vanzarile Galaxy S6 au dezamagit

Samsung se reorganizeaza.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.