Aplicatia care iti permite sa descoperi o carte in 15 minute. Cum functioneaza "Blinklist"
Intr-o epoca a gadgeturilor si a Internetului, cititul pare sa fie dat uitarii. Dar o companie din Germania, care vrea sa se impuna pe piata, vine cu o oferta pentru noile generatii, prea grabite si dependente de smartphone.
Pune la dispozitie rezumate ale unor carti ce pot fi "frunzarite" pe telefonul mobil in cel mult 15 minute.
Conceptul este destul de simplu. Cei care dezvolta aplicatia denumita "Blinkist" citesc carti importante, totusi, numai de non-fictiune - de exemplu, cele motivationale sau cele despre reusita in afaceri ori biografii. Apoi condenseaza ideile principale in fraze scurte si concise, care pot fi parcurse rapid pe ecranul telefonului mobil. Secventele sunt denumite "blinks", termenul in limba engleza pentru "clipire".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astfel, puteti descoperi continutul cartii in cel mult 15 minute, sustin initiatorii aplicatiei.
Holger Seim, co-fondator: "Noi am descoperit ca foarte multi oameni ezita sa se apuce sa citeasca o carte, din graba, din lipsa de timp, din cauza zgomotului din jur. Cu toate aceste retele de socializare, oamenii sunt distrasi mereu, cand parcurg un text mai amplu pe telefonul mobil. O carte intreaga nu poate concura, dar ceva scurt poate atrage atentia utilizatorului".
Deja sunt peste 1.500 de carti - toate de non-fictiune - in biblioteca aplicatiei.
In privinta eventualelor conflicte juridice cu autorii sau cu editurile, initiatorii proiectului spun ca nu au de ce sa isi faca probleme. Textul care rezuma continutul este rescris in intregime, niciodata copiat, asa ca nu se poate vorbi despre plagiat.