Invitatie la cultura: Bookfest 2010

×
Codul embed a fost copiat

Vampirii salveaza editurile din Romania! Nu este o gluma proasta, ci un adevar confirmat de cei din domeniu. Romanele cu personaje sangeroase au cea mai mare cautare acum.

Le gasiti pe alese la Targul de carte Bookfest, deschis miercuri in Capitala, unde desigur oferta este mult mai variata, iar reducerile si de 70%.

Anul acesta la Bookfest, desi criza nu a ferit nici editurile, cei care expun au observat un interse mai mare fata de anii trecuti pentru carte.

La moda par a fi si biografiile. O editura din Romania va publica o serie de biografii ale celor mai cunoscute personalitati ale secolului nostru.

Iata ce puteti gasi la Bookfest:

Citește și
strand
Distractie de weekend in Bucuresti: strandul
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

"Leaganul respiratiei" de Herta Muller si "Dupa 20 de ani.1989" de Ion Iliescu se numara printre volumele care vor fi lansate la cea de-a cincea editie a Targului de Carte Bookfest, care se desfasoara intre 9 si 13 iunie, la Romexpo, in Bucuresti.

Volumul laureatei premiului Nobel pentru literatura pe 2009 va fi lansat pe 12 iunie, la ora 16.30, si va fi prezentat de Mircea Cartarescu, Simona Kessler, Alexandru Al. Sahighian, Rodica Binder si Denisa Comanescu. La sfarsitul lunii septembrie, Herta Muller va veni la Bucuresti, unde va fi protagonista unei serii de evenimente speciale organizate de editura Humanitas.

Un alt eveniment editorial este lansarea volumului "Dupa 20 de ani. 1989" de Ion Iliescu, la editura Semne. Fostul presedinte va acorda autografe, la eveniment, joi.

Gabriela Adamesteanu isi lanseaza la Bookfest, sambata, la standul Polirom, noul sau roman, "Provizorat" - o impletire de povesti si istorii personale si un portret al Romaniei secolului al XX-lea. De asemenea, scriitoarea va participa, joi, la masa rotunda intitulata "Experienta narativa in viziunea scriitoarelor spaniole si romane", alaturi de Cecilia Stefanescu si de o parte dintre invitatele din Spania - Carme Riera, Rosa Montero si Milagros Frías.

Printre evenimentele editurii Cartea Romaneasca de la Bookfest se numara lansarea romanului "Ana Maria si ingerii", de Radu Aldulescu, inspirat dintr-o poveste de viata reala, si "Gluma ruseasca", de Dragos Ghitulete.

Mircea Cartarescu este asteptat, sambata, la standul Humanitas, pentru a-si lansa volumul de proza "Frumoasele straine", dar si pe cel de versuri intitulat "Nimic" - un neasteptat text "de sertar", recuperat de poet dupa multi dedicati prozei.

Cartarescu va face, insa, si un adevarat tur de forta prezentand volumele Monicai Pillat si ale lui Dinu Pillat, antologia unui poet strain favorit - Allen Ginsberg - precum si titluri ale altor autori romani care s-au aplecat asupra cercetarii literare, istorice sau spirituale. Cartarescu va mai participa, pe 13 iunie, la masa rotunda "Pentru cine scriem? Cine ne citeste?", alaturi de Ana Blandiana, Ana Maria Sandu si Cezar Paul Badescu si de invitatii spanioli Rosa Montero, Milagros Frías si Ray Loriga.

Printre lansarile Humanitas de la Bookfest se mai numara volumele "Generalul Ion Mihai Pacepa. Orizonturi rosii" de Lucia Hossu Longin si "Intalnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu.

Anul acesta, editura Curtea Veche aduce invitati speciali la targ: Péter Esterházy, Morten Hansen, Ray Loriga, Najat El Hachmi si Petru Popescu. Printre volumele care vor fi lansate la editura se numara "La inceput, eram inca un om normal - Iolanda Malamen in dialog cyberspatial cu Péter Esterházy", "Fata din Nazaret" de Petru Popescu si "Cazuti din cer" de Ray Loriga.

Spania este tara invitata a celei de-a V-a editii Bookfest. Conform organizatorilor, Asociatia Editorilor din Romania, "acest demers reprezinta inceputul unei traditii de prezenta internationala prin care se doreste aducerea in atentia cititorilor a culturii altor tari si punerea lor in valoare".

Autorii spanioli invitati la Bookfest sunt, pe langa Ray Loriga, Angelica Liddell, Carme Rier, Lorenzo Silva, Paula Izquierdo, Rosa Montero, José Ramón Fernández, Milagros Frías, alaturi de traducatorii Joaquin Garrigos si Catalina Iliescu Gheorghiu.

Copiii sunt atrasi la aceasta editie Bookfest prin prezenta Clubului Soriceilor de Biblioteca - spatiu de lectura, joc si creativitate, cu un bogat program de evenimente: lectura in biblioteca si pe scena, ateliere de desen si de creativitate, teatru pentru copii, jocuri educative pe calculator, lectii de circulatie rutiera, conferinte, expozitii de ilustratie si de fotografie, concursuri etc.

De asemenea, in Pavilionul 13, dedicat Spaniei la Bookfest 2010, actorul Marian Ralea va interpreta pentru copii povesti si basme spaniole.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
Cartea de bucate, data uitarii. Acum sunt la moda blogurile culinare
Cartea de bucate, data uitarii. Acum sunt la moda blogurile culinare

Creatorii blogurilor culinare formeaza deja o comunitate solida in lumea virtuala. Zilele trecute au avut la Londra si un congres al lor, ca sa se intalneasca si fata in fata. Si, evident, ca sa savureze delicatesele despre care scriu online.

Distractie de weekend in Bucuresti: strandul
Distractie de weekend in Bucuresti: strandul

Desi a fost mai mult inorat sambata, strandurile bucurestene au fost pline ochi. Multi ar fi vrut sa se scalde in mare, insa criza economica i-a atins serios la buzunar si prefera piscinele de cartier

Setea de cultura bate criza! Aglomeratie la targul de carte din Cluj!
Setea de cultura bate criza! Aglomeratie la targul de carte din Cluj!

Cartile la doi -patru lei, plus una gratis sau doua carti la cinci lei sunt printre cele mai tentante oferte. Si, atentie! La unele standuri, va puteti alege singur cartile din pachetul la pret redus.

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.