SIDA, bomba cu ceas a dependentei de droguri

SIDA Stetoscop

Pericolul de izbucnire a infectiilor cu HIV/SIDA in Romania este aproape iminent, in conditiile in care rata transmiterii virusului a crescut de trei ori in randul toxicomanilor, in ultimul an, dupa cum arata un raport al Agentiei Na­tionale Antidrog.

Romania Libera: Expertii avertizeaza ca multi dintre toxicomani provin din randul prostituatelor, unele obligate de clienti sa faca sex neprotejat. Ministerul Sana­ta­tii cunoaste situatia, insa de cand a aparut in revista „Time" un articol privind ris­curile declansarii unei epidemii la noi in tara, este intr-o continua cautare de solutii. Ministerul nu a numit nici un responsabil cu politicile de preventie in a­cest domeniu si nici nu a alocat bani pentru a sustine programele de schimburi de seringi, de care s-au ocupat pana acum ONG-urile.

Gandul: Shopping de criza. Unde s-au inghesuit 250.000 de romani la cumparaturi Peste 1% din populatia Romaniei a fost la cumparaturi in noaptea de sambata spre duminica a acestui weekend. In mallurile Iulius din Timisoara, Cluj si Iasi "250.000 de clienti au profitat din plin de cele mai mici preturi ale toamnei, reduse cu pana la 80% si de variata oferta de entertainment", spun reprezentantii Iulius Group. Amatorii de cumparatori din cele trei orase din provincie si din localitatile din imprejurimi au cheltuit, intr-o singura noapte, peste trei milioane de euro, conform aceleiasi surse.

Ziarul Financiar: Cresterea economica pentru 2011 se vede mai bine dupa rezultatele din trimestrul al III-lea Desi in vara tot mai multi analisti dadeau ca sigura scaderea eco­nomiei cu pana la 3% in acest an si posibilitatea continuarii re­cesiunii si in 2011, dupa anuntarea datelor privind evolutia PIB in trimestrul al treilea (T3) a aparut o unda de optimism. Pana si cea mai pe­si­mista estimare pentru PIB, venita de la ING Bank, a fost modificata, banca vazand acum economia in teritoriul pozitiv anul viitor. Pentru acest an ING Bank a revizuit estimarile de la o contractie de 2,8%, la o scadere de 1,6%, iar pentru anul viitor prognoza modificata pentru PIB este de A0,2%, de la un declin de 1,8%.

Evenimentul Zilei: Ce riscuri implica alegerea constatarii amiabile de accident In cazul unui accident usor, care nu s-a soldat cu victime sau cu lovirea mai multor masini, aveti posibilitatea sa incheiati o constatare ami abila, prin care sa scutiti timpul pierdut pe la usile sectiilor de politie. Potrivit raportarilor transmise de societatile de asigurari, peste 55% din dosarele de dauna avizate in acest an pe baza RCA au fost deschise in baza formularelor de constatare amiabila de accident.

Citește și
somaj
Fara salarii marite, adio crestere economica! Ce cred cei de la putere?
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Jurnalul National: Crima din cafenea ii zboara scaunul de sub fund lui Soric Cristian Chilat, zis “Falau”, a fost prins ieri, intr-un sat din comuna Bargaoani – fiind gasit intr-o casa apartinand bunicilor sai, din satul Darloaiasi – si dus imediat la audierea la Parchetul Tribunalului Nemt, dupa cum ne-a precizat prim-procurorul adjunct Virgil Cornea. Chilat este principalul suspect in cazul crimei de la Piatra-Neamt in urma careia Gheorghita Mararu, liderul interlopilor din oras, a fost ucis, iar fratele sau, ranit in urma unei reglari de conturi intr-o cafenea.

Adevarul: De ce renunta romanii la TV prin cablu Lipsa banilor, plecarea din tara si migrarea catre internet sunt cateva dintre motivele care i-ar fi putut determina pe romani sa renunte la abonamentul TV. Televiziunea prin cablu incepe sa nu mai fie indispensabila romanilor. Fie nu mai are loc in bugetul de criza, fie au inteles ca exista viata si dupa ce inchid televizorul.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Se incinge concurenta dintre banci.Bancherii se bat intre ei pentru clienti
Se incinge concurenta dintre banci.Bancherii se bat intre ei pentru clienti

Daca pana acum s-au multumit sa obtina bani in mare parte doar din dobanzile incasate pe creditele aflate deja in derulare, concurenta din ce in ce mai mare din sistemul bancar ii obliga pe bancheri sa se "bata" in dobanzi mai mici pentru clientii noi.

Fara salarii marite, adio crestere economica! Ce cred cei de la putere?
Fara salarii marite, adio crestere economica! Ce cred cei de la putere?

Majorarea salariilor pentru cresterea consumului e formula care ar putea aduce anul viitor cresterea economica prognozata la 1,5%, afirma economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea.

Afacerea cauciucurilor de iarna obligatorii. Cifrele unui superbusiness
Afacerea cauciucurilor de iarna obligatorii. Cifrele unui superbusiness

Ministerul Transporturilor a decis acum o saptamana ca echiparea tuturor autoturismelor cu cauciucuri de iarna sa fie obligatorie incepand de anul acesta pentru ca, dupa doar cateva zile, sa anunte ca obligatia intra in vigoare abia de anul viitor.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.