Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiratiei si mistere

scientologia

Si in ceea ce priveste credinta si religia exista o moda. Scientologia a ajuns in SUA religia la care adera cele mai multe vedete: de la Tom Cruise, JLo, la John Travolta, toti sunt adeptii acestei religii in care  omul este cel mai important.

The National Post: Biserica Scientologica a fost intemeiata prin anii 1950 de catre scriitorul american de literatura SF, Lafayette Ronald Hubbard. In zilele noastre, Scientologia dispune de peste 700 de centre in 65 de tari si este una dintre cele mai prospere religii noi.

Cum il vad scientologii pe Dumnezeu? Conceptul de Dumnezeu are o forma panteista. Dumnezeu este uneori numit sau se sugereaza a fi Natura, Infinitul, Cea de-a Opta Dinamica, Toata Viata Teta etc. De regula, scientologul este lasat sa-l interpreteze pe Dumnezeu dupa cum doreste.

Cum este omul vazut de scientologi? In adevarata lui natura, omul nu este trupul sau eul constient limitat. El este in realitate un Tetan a carui natura fundamentala este in esenta buna si divina. Nu este decazut moral, ci mai degraba ignorant de propria lui perfectiune. Singura lui cadere s-a facut in materie, nu in pacat.

Desi ar trebui sa se ocupe cu lucruri care sa ajute omul sa devina o persoana mai buna, Biserica Scientologica a fost tarata in mai multe scandaluri, majoritatea legate de bani si putere. Una dintre aceste acuzatii este aceea de escrocherie in banda organizata.

Citește și
Egipt
Pentru un nou inceput. SUA ofera 150 milioane de dolari pentru Egipt
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Opozantii acestei religii au inceput sa-i critice si pe adeptii sai: despre producatorul Paul Haggis se spune ca nu reuseste niciodata sa fie la inaltimea colegilor sai si mereu doreste sa epateze prin ceea ce face.

Reuters: Fiul lui Gaddafi: Libia va intra intr-un razboi civil Un dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi a promis un program de reforme, intr-o aparitie la postul de televiziune Al Jazeera, dupa ce protestatarii impotriva conducerii tatalui sau au ajuns in capitala. Saif al-Islam Gaddafi, care a stabilit in trecut o agenda de reforme in Libia, a blamat violenta protestelor impotriva regimului tatalui sau, care s-au concentrat in estul tarii si a promova ideea conform careia Libia va intra in razboi civil.

AFPDonald Rumsfeld: Obama si-a facut un obicei din a cere scuze in numele SUA Rumsfeld a apreciat ca actualul presedinte american nu a avut nici o contributie la crearea unei opinii internationale favorabile Statelor Unite. "Nu, cred ca nu exista nici un fel de date pentru a sustine" aceasta ipoteza, a spus Rumsfeld. "Cred ca Obama si-a facut un obicei din a incerca sa se scuze pentru Statele Unite. Eu, personal, sunt mandru de America", a adaugat el. Fostul secretar american al Apararii a apreciat ca Obama a obtinut Premiul Nobel pentru Pace in 2009 nu pentru reusitele sale, ci pentru sperantele legate de el. "Nu a facut nimic pentru a obtine Premiul Nobel. I-a fost acordat pentru sperantele puse in el. E sigur ca asa s-a intamplat, pentru ca nu a facut nimic. Nu se afla in functie decat de un sfert de ora" in momentul decernarii distinctiei, in octombrie 2009, a insistat Rumsfeld.

The Washinton Post: Hamid Karzai acuza fortele NATO din Afganistan pentru moartea a circa 50 de civili "Circa 50 de civili au fost ucisi in cursul operatiunilor desfasurate de fortele internationale in districtul Ghaziabad din provincia Kunar", a afirmat Karzai duminica, adaugand ca a primit informatii in acest sens din partea agentiei afgane de informatii si de la oficiali locali. Conform unui comunicat al Presedintiei afgane, Hamid Karzai a condamnat ferm pierderile civile provocate de operatiunile militare si atacurile aeriene ale fortelor internationale in provincia Kunar si a trimis la fata locului o delegatie guvernamentala, pentru a stabili circumstantele in care s-au produs incidentele.

AFPMohamed ElBaradei avertizeaza ca alegeri premature in Egipt ar afecta rezultatul "revolutiei" "Daca ne grabim, daca organizam alegeri in patru sau cinci luni, ar fi sfarsitul revolutiei, fostul regim se va perpetua sub o noua masca", avertizeaza Mohamed ElBaradei. "Partidul lui Mubarak intentioneaza sa revina sub un nou nume. Acesti oameni detin totul - bani, presa. Daca se organizeaza alegeri prea repede, acest lucru ar conduce la revenirea fostului regim cu o noua fata", precizeaza ElBaradei. Mohamed ElBaradei preconizeaza crearea unui "consiliu prezidential" alcatuit din doi civili si un militar pentru gestionarea unei faze de tranzitie care va include formarea unei Adunari constituante, organizarea unui referendum pe tema Constitutiei si consolidarea partidelor politice inainte de alegeri.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Misterele Universului. Energia intunecata, fantoma care bantuie prin cosmos
Misterele Universului. Energia intunecata, fantoma care bantuie prin cosmos

Energia intunecata pare sa reprezinte mai mult de doua treimi din energia din Univers. Si, totusi, nu stim deloc multe despre aceasta forma de energie. Exista insa cateva teorii.

Pentru un nou inceput. SUA ofera 150 milioane de dolari pentru Egipt
Pentru un nou inceput. SUA ofera 150 milioane de dolari pentru Egipt

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton a anuntat ca Statele Unite vor oferi un ajutor in valoare de 150 de milioane de dolari Egiptului, pentru a sustine tranzitia politica aflata in curs, economia si oamenii.

Casca lui Dumnezeu. Dispozitivul care contrariaza lumea stiintifica
Casca lui Dumnezeu. Dispozitivul care contrariaza lumea stiintifica

Profesorul Michael Persinger este inventatorul a ceea ce este cunoscut sub numele de "Casca lui Dumnezeu". Acest dispozitiv este purtat de o persoana si poate transmite variatii electromagnetice lobilor temporali ai creierului.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.