Revista presei: Violenta in trafic, pedepsita dupa modelul spaniol

trafic

Soferii agresivi vor putea face puscarie, potrivit propunerilor pe care parlamentarii le analizeaza in Comisia de Industrii si Servicii. Modelul este de import si se aplica deja in Spania, unde astfel de conducatori auto sunt sanctionati cu inchisoarea.

Gandul: "Saptamana viitoare, avem pe ordinea de zi legislatia rutiera. Trebuie sa definim clar comportamentul agresiv", a anuntat, ieri, pentru gandul, vicepresedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Robert Negoita (PSD). El a atras atentia ca legiuitorul trebuie sa fereasca cetateanul de abuzuri, "avand in vedere cum functioneaza justitia in Romania". "Altfel ne vom trezi arestati pe strada, ca am condus agresiv. De principiu, este evident ca un sofer agresiv, care este un pericol pe sosea, ar trebui pedepsit penal. Exista deja o serie de infractiuni la legislatia rutiera si poate fi incriminat ca infractiune si comportamentul agresiv", a continuat deputatul.

Romania Libera: Bela Marko: S-ar putea iesi din Guvern „chiar in timp scurt" La reuniunea Consiliului Reprezentantilor Unionali au ajuns semnale critice destul de puternice la adresa liniei politice actuale a UDMR. Venite mai ales din zona organizatiilor civice mai radicale, aceste nemultumiri l-au pus pe Bela Marko in situatia de a explica de ce Uniunea se afla inca intr-o coalitie cu partidul „exploatator" si presedintele „antipopular". Astfel UDMR trebuie sa ramana la guvernare, pentru ca asteapta inca descentralizarea invatamantului prin noua lege a educatiei si adoptarea statutului minoritatilor, blocat de mai multi ani in Parlament. Dar, dupa cum a conchis vicepremierul Bela Marko, PDL a intrat in deriva: „partenerii de coalitie au facut in jumatate de an o cale uimitoare de la formatiune cu disciplina militara, la deriva".

EVZBani pentru bugetari contra concedieri Planurile ca salariile bugetarilor sa creasca anul viitor vor putea fi puse in aplicare doar in conditiile in care zeci de mii de salariati de la stat vor ramane fara locuri de munca. Guvernul negociaza cu sindicatele doua variante de majorare a salariilor bugetarilor anul viitor. "Prima este de a acorda o crestere salariala pentru toti bugetarii cu un anumit procent, si se vorbeste de 14%.

Ziarul Financiar: Comenzile pentru Duster s-au dublat. Si romanii stau la coada Automobile Dacia, principalul constructor auto de pe piata locala, are in derulare peste 60.000 de comenzi pentru Duster, primul SUV al marcii autohtone, potrivit declaratiilor lui Mihai Bordeanu, directorul de marketing al marcilor Dacia si Renault in cadrul Group Renault Romania. Astfel, numarul comenzilor s-a dublat in mai putin de doua luni in conditiile in care la nivelul lunii iulie numarul acestora urcase la 35.000. Bordeanu, care la inceputul anului 2008 devenea primul roman care detinea conducerea unei marci auto la nivel regional, Lexus, a preluat conducerea departamentului de marketing pentru marcile Dacia si Renault de la francezul Rafael Treguer.

Citește și
Traian Basescu
Revista presei: Suspendarea lui Basescu: a doua incercare?
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Jurnalul National: Lucrari de mantuiala, reparatii nesemnalizate Dupa tergiversarea lucrarilor si predarea cu intarziere a pasarelelor de pe DN1 din zona Baneasa, firma portugheza Lena se apuca sa faca lucrari de reparatii exact cand ti-e lumea mai draga si traficul mai aglomerat. Firma portugheza a incasat circa 100 de milioane de lei pentru realizarea lucrarilor la obiectivul intitulat "fluidizarea traficului pe DN1", printre care si realizarea celor doua pasaje din zona Baneasa.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Revista presei: Politistii catre Basescu:
Revista presei: Politistii catre Basescu: "Ce, o sa ne desfiinteze?!"

Sindicalistii din Politie recunosc ca gesturile lor au depasit limitele conduitei profesionale, insa sunt pregatiti sa-si asume efectele: statul nu poate desfiinta Politia.

Revista presei: Suspendarea lui Basescu: a doua incercare?
Revista presei: Suspendarea lui Basescu: a doua incercare?

Atacurile extrem de dure la adresa liderilor opozitiei, lansate de seful statului au aruncat in aer scena politica, inflamata deja de scandalul din Camera Deputatilor. Victor Ponta s-a grabit sa ameninte cu declansarea procedurii de suspendare.

Revista presei:Romania a dat 250 mil euro pentru comabaterea saraciei lumii
Revista presei:Romania a dat 250 mil euro pentru comabaterea saraciei lumii

Dupa aderarea la UE pana in prezent, Romania a contribuit cu 250 milioane de euro pentru programele de combatere a saraciei ale ONU, a spus premierul Emil Boc, la New York, miercuri, cu ocazia Adunarii Generale a ONU.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.