Revista presei:Viitorul va fi ca-n Matrix.Copiii vor fi prieteni cu robotii

Ultima actualizare: 08-10-2012 15:11
Robot

Cand ne imaginam cum va fi viata in secolul viitor, multi dintre noi considera ca vom fi afectati de "occidentalizarea" lumii. Se preconizeaza ca in anul 2100 planeta noastra se va schimba atat de mult incat conceptul de Occident va fi fara noima.

Daily Mail: Intr-un interviu, economistul Jeremy Rifkin a sugerat acest lucru: Modul nostru de viata este pe cale sa fie fundamental schimbat in urmatorii zeci de ani. Mult mai mult decat a fost in ultimii 2000 de ani. Potrivit unor calcule, dezvoltarea sociala va fi exponentiala: orasele mari, de peste 140 de milioane de oameni - precum Tokyo, Mexico City, New York, Sao Paolo, Mumba, New Delhi si Shanghai, vor fi contopite intr-unul singur. Forta armatei va fi de cinci ori mai distructiva decat cea de astazi, iar robotii vor lua locul soldatilor obisnuiti, totodata acestia vor "invada" totul: viata oamenilor va fi ghidata de acestia, iar copiii se vor juca si imprieteni cu ei.

Washington Post: Bomba nedetectabila de radarele de la aeroport? Barbat arestat pe aeroportul din Denver, dupa ce a declarat ca are o bomba in bagaje Cursa United Airlines de la Denver catre Salt Lake City a fost intarziata cu aproximativ o ora in urma incidentului. Barbatul, suparat ca pierde avionul, ar fi afirmat ca trebuie sa isi ia bagajul din avion deoarece acesta contine o bomba, au declarat oficiali americani. Avionul a revenit la poarta de imbarcare, dar nici o bomba nu a fost gasita in bagajul barbatului. Politia a precizat ca autorul incidentului a fost arestat, iar pe numele sau ar putea fi formulate acuzatii federale.

Indian Express: Bomba interceptata in Dubai a fost transportata la bordul a doua avioane de pasageri Dispozitivul a fost transportat cu un avion de tip Airbus din capitala yemenita Sanaa la Doha, a confirmat compania aeriana. Acolo a fost transferat la bordul altui avion al Qatar Airways care zbura spre Dubai, unde a fost interceptat de politie. Qatar Airways nu a putut preciza ce fel de avion de pasageri a fost folosit pentru a transporta dispozitivul din Doha in Dubai, dar a afirmat ca ar putea fi vorba despre un A320, A321 sau Boeing 777. Bomba continea un explozibil numit pentrita (PETN), care este dificil de detectat la un control obisnuit pe aeroport. Un al doilea dispozitiv a fost descoperit la aeroportul East Midlands din Marea Britanie.

The Telegraph: 14 persoane asasinate in Honduras in timp ce urmareau un meci de fotbal Potrivit politiei, opt persoane mascate au intrat pe terenul de joc, s-au indreptat spre tribune si au tras focuri de arma. Zece din cele 14 persoane au murit chiar pe teren, in timp ce celelalte parte au decedat la spital. Printre victime se afla si doi din cei trei arbitrii ai meciului. Conform primelor informatii, asasinatul ar putea fi o reglare de conturi intre bande rivale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO