Spectaculos! Turnul Taiwan, constructia SF proiectata de un roman!

Ultima actualizare: 01-11-2012 17:32
Dorin Stefan

Echipa de arhitecti romani coordonata de experimentatul arhitect futurist Dorin Stefan a devansat 236 de echipe din 25 de tari ale lumii, castigand premiul I la concursul international organizat in Taiwan.

Gandul: Proiectul, desprins parca dintr-un film SF, a fost recompensat cu suma de patru milioane de dolari taiwanezi (circa 125.000 de dolari americani), de un juriu international format din arhitecti americani, britanici, japonezi si taiwanezi. publicitate Acestia au conchis ca proiectul romanilor "va fi un punct de atractie, o gratioasa realizare artistica iar structura sa si materialele din care va fi construit constituie o provocare".

Romania Libera: Ce-i lipseste sistemului bancar din Romania Clientii bancilor din Romania nu au nici o umbrela serioasa de protectie impotriva eventualelor abuzuri ale creditorilor. Spre deosebire de o buna parte a tarilor membre ale Uniunii Europene, tara noastra nu are nici o lege a falimentului personal si nici macar un organism de tip ombudsman care sa rezolve, pe cai amiabile, eventualele conflicte dintre banci si clientii lor. Mai mult, pana nu mai tarziu de anul trecut, lipsa unei legislatii adecvate permitea bancilor sa majoreze unilateral costurile imprumuturilor aproape oricand doreau. Unele dintre bancile locale erau printre putinele din Europa care percepeau o dobanda variabila fara a oferi clientilor si formula de calcul a acesteia.

Evenimentul Zilei: Cum a omis Udrea 7,7 milioane € Elena Udrea si Valerian Vreme sunt, potrivit noilor declaratii de interese, singurii ministri care au, prin firme proprii sau ale rudelor apropiate, contracte pe bani publici. Chiar daca noua Lege ANI obliga la declararea sumelor totale pe care, in virtutea acestor contracte derulate pe timpul mandatului, demnitarii sau familiile lor le pot incasa de la stat, niciunul dintre cei doi ministri nu le declara integral. Efectul: sume publicate net inferioare celor din contracte.

Jurnalul National: Scrisoare din urgenta inimii Dragii mei compatrioti, Va scriu dintr-o situatie mai pu­tin obisnuita. Nu, nu va scriu din la­gar. Nu, nu din vreun azil politic pe care l-as fi cerut in alte parti. Nu va scriu nici macar din pogonul meu de libertate personala, ocrotit si pregatit pentru a-l semnaliza in teritoriul liber de ura, de prejudecati, de ranchiuna. Va scriu, pur si simplu, din serviciul de reanimare al Sectiei de Chirurgie Cardio-Vasculara a Spitalului de Urgenta - Floreasca, din Bucuresti. Ani si ani am evitat sa calc treptele unui spital.

Adevarul: Dosarul „Flota“,poveste fara sfarsit Una dintre cele mai mediatizate afaceri ale ultimilor 20 de ani este departe de a fi un subiect inchis, astfel incat sa nu mai ramana loc de interpretari. Dosarul „Flota" a intrat in istorie ca unul dintre cele mai controversate cazuri penale. Motivele sunt mai multe. Unul ar fi ca principalul acuzat este Traian Basescu, un personaj a carui ascensiune politica l-a transformat obligatoriu intr-o tinta.

Ziarul Financiar: Statul combate munca la negru prin cutii postale pentru sesizari anonime Guvernul va incepe combaterea muncii la negru prin amplasarea in inspectoratele de munca a unor cutii postale in care "persoanele interesate" sa depuna informatii fara sa isi decline identitatea, prin obligarea angajatorilor de a incheia contracte individuale si prin cresterea numarului de firme controlate. Planul de actiuni a fost inclus intr-un document aplicabil pentru perioada 2010-2012, aprobat recent de Guvern, care va avea un buget de 1,4 milioane de lei (330.000 de euro).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO