Revista presei:Stratul de ozon al Terrei ar putea fi distrus de un asteroid

Ultima actualizare: 07-11-2012 23:55
asteroid

Daca un asteroid de marime medie ar lovi Pamantul, aterizand in ocean, acesta ar distruge stratul de ozon, expunand planeta la cele mai periculoase radiatii UV.

The Independent: Impactul cu apa al unui asteroid cu diametrul de 500-1000 de metri ar propulsa in atmosfera o mare cantitate de apa, care ar distruge stratul de ozon ce protejeaza planeta. Rezultatul ar fi unul devastator pentru oameni: razele ultraviolete ar afecta foarte mult populatia: pielea oamenilor ar fi arsa imediat, la numai cateva secunde dupa expunerea la soare.

AFPPeste 300 de zboruri anulate la aerportul din Chicago, din cauza unei furtuni in centrul SUA  In afara de anularile de zboruri, plecarile si sosirile erau intarziate in medie cu 30 de minute, potrivit unor surse aeroportuare din Chicago. Serviciile nationale americane de meteorologie au anuntat ca o serie de furtuni puternice ar putea genera rafale de vant periculoase si tornade in mai multe state din nordul si centrul tarii: Illinois, Indiana, Kentucky, Michigan, Ohio si Wisconsin.

BBCPapa Benedict: Imigrantii au datoria sa se integreze in tara in care locuiesc "Numeroase persoane trec prin experienta dificila a imigratiei pe plan intern sau extern, in mod permanent sau sezonier, din ratiuni economice sau politice, in mod voluntar sau fortat. In unele cazuri, plecarea din tara de origine este determinata de forme de persecutie", declara Suveranul Pontif. "In plus, fenomenul globalizarii, care caracterizeaza epoca noastra, se manifesta si prin interconectivitatea din ce in ce mai accentuata, depasind frontierele geografice si culturale. Toti apartin unei familii unice, imigranti si populatii locale care ii gazduiesc, si au aceleasi drepturi asupra resurselor, a caror destinatie este universala", continua Benedict.

Ria Novosti: WikiLeaks intentioneaza sa publice documente secrete despre situatia din Rusia si China "Rusii vor afla lucruri foarte interesante despre tara lor", a declarat purtatorul de cuvant al WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson. Principalul scop al proiectului il reprezinta "regimurile despotice din China, Rusia si Asia Centrala", afirma, in 2006, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange. WikiLeaks a publicat aproximativ 400.000 de documente secrete ale armatei americane dezvaluind aspecte inedite despre operatiunile din Irak. Documentele sugereaza ca fortele americane au acoperit abuzuri comise de autoritatile irakiene. Acuzatiile au fost respinse de armata americana.

Channel NewsCel putin 206 copii au murit de malnutritie in nord-estul Argentinei "Provincia noastra sufera de o saracie sistemica. Anul acesta, 206 copii au murit de malnutritie", declara guvernatorul Maurice Closs. In Argentina, subiectul a revenit in actualitate dupa moartea unui copil de 15 luni, in pofida ajutorului pe care l-a primit in cadrul programului intitulat "Foame zero". Potrivit guvernatorului, planul a permis reducerea ratei mortalitatii infantile de la 33 la 1.000 de locuitori in anii 1990 la 12,3 la 1.000 de locuitori in 2010, pe plan regional.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO