Revista presei:Romania a dat 250 mil euro pentru comabaterea saraciei lumii

Saracie

Dupa aderarea la UE pana in prezent, Romania a contribuit cu 250 milioane de euro pentru programele de combatere a saraciei ale ONU, a spus premierul Emil Boc, la New York, miercuri, cu ocazia Adunarii Generale a ONU.

Gandul: Indiferent de problemele actuale, tara noastra isi va mentine si angajamentele viitoare, le-a promis Boc partenerilor internationali ai Romaniei. "Contributia va fi mentinuta si in perioada urmatoare, pentru ca asistenta pentru dezvoltare trebuie asigurata. Pe de o parte, si noi am fost si suntem beneficiari ai unor asemenea programe de dezvoltare, iar pe de alta parte si altii au nevoie de sustinerea noastra", a spus premierul.

Romania Libera: Elev in Romania: Vand manuale second-hand la 15 lei bucata Elevii de liceu din anii terminali pot cumpara manuale la pret redus, sambata si duminica, din Parcul Obor, acolo unde asa-numitul Parlament al Tinerilor din sectorul 2 organizeaza un „Targ de manuale". Pe aleile parcului din fata primariei vor fi amenajate 20 de standuri special pentru acest eveniment . Numai elevii de clasele a XI-a si a-XII-a din cele 22 de licee din sector vor putea sa vanda manuale, insa cartile sunt destinate oricarui licean din Capitala.

EVZ: Cum si-a petrecut Berceanu remanierea Fostul ministru al transporturilor povesteste pentru EVZ ce i-a spus Boc cand si-a "mirosit" remanierea: "Ce? Noi, sa renuntam?" Intors cu norma intreaga in Senat, Radu Berceanu lasa sa se vada ca a trecut usor peste remanierea de la Ministerul Transporturilor. Remaniere pe care, oricum, nu o pune neaparat pe seama premierului, cu atat mai mult cu cat, cu o zi inainte, intre patru ochi, Boc ii replica cu stupoare: "Ce? Nu se poate! Avem o batalie grea de dus. Noi, sa renuntam?".

Jurnalul National: Romania, pion in razboiul conductelor Tara noastra incearca sa isi gaseasca o nisa specializata in "razboiul conductelor", in contextul in care realizarea gazoductului Nabucco, sprijinit de Uniunea Europeana si de SUA, se urmeste greu, iar Rusia aduna sistematic noi parteneri pentru realizarea South Stream.

Citește și
Basescu si FMI
Revista presei: Romania ramane "in bratele" FMI pentru a supravietui
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Adevarul: Cum functioneaza „industria spaimei“ Informatiile prapastioase propagate intr-o perioada tulbure au sanse sa starneasca reactii in masa, mai ales atunci cand sunt preluate si amplificate de mass-media. Zvonurile privind potentiale catastrofe naturale s-au inmultit in ultima perioada. Acum fac cariera exploziile solare, cutremurele si gerul naprasnic.

Ziarul Financiar: Cu ce propuneri vine Opozitia: PSD ar vrea patru trepte de taxare a veniturilor, PNL ar micsora cota unica la 10% Introducerea a patru trepte de impozitare a veniturilor, de 0%, 15%, 25% si 40%, reprezinta principala masura de reforma fiscala avuta in vedere de PSD prin proiectul programului economic care urmeaza sa fie aprobat la Congresul de pe 16 octombrie ca alternativa politica.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Revista presei: Suspendarea lui Basescu: a doua incercare?
Revista presei: Suspendarea lui Basescu: a doua incercare?

Atacurile extrem de dure la adresa liderilor opozitiei, lansate de seful statului au aruncat in aer scena politica, inflamata deja de scandalul din Camera Deputatilor. Victor Ponta s-a grabit sa ameninte cu declansarea procedurii de suspendare.

Revista presei: Romania ramane
Revista presei: Romania ramane "in bratele" FMI pentru a supravietui

Autoritatile mizeaza pe un nou acord cu Fondul pentru a putea accesa la costuri rezonabile imprumuturile necesare, in cea mai mare parte, pentru plata pensiilor si salariilor de anul viitor.

Revista presei: Cat a costat imbranceala de la Guvern: 120.000 de euro
Revista presei: Cat a costat imbranceala de la Guvern: 120.000 de euro

CNSLR-Fratia a reusit sa adune mai putin de 10.000 de oameni in fata Guvernului. Numai autobuzele au costat peste 120.000 de euro. Intre jandarmi si protestatari au avut loc altercatii care s-au soldat cu ranirea usoara a unui ziarist.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.