Revista presei: Pretul unei Romanii "verzi": energie tot mai scumpa

Ultima actualizare: 04-10-2012 02:52
panouri solare

Nici vantul, nici soarele si nici apa nu sunt gratis. Nici macar ieftine. Realizarea tintelor privind ponderea surselor regenerabile in consumul de electricitate va aduce facturi mai mari.

Evenimentul Zilei: Dupa ani de discutii, capacitatile de producere a energiei electrice din surse regenerabile se inmultesc in Romania. Proportional va creste insa si pretul electricitatii care va trebui suportat de consumatori. Numai pe eolian, capacitatea instalata va ajunge la finele acestui an la circa 650 MW, potrivit calculelor Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana. Foarte mult, daca ne gandim ca in 2009 ne puteam "lauda" doar cu 14 MW.

Romania Libera: Reabilitarea blocurilor: de la gri-murdar la "sorcova, vesela" Daca Bucurestiul ar fi fost cotropit de o armata de copii uriasi, total neinzestrati cu vreun talent grafic, dar inarmati cu acuarele si pensule din belsug, atunci blocurile proaspat reabilitate de pe Calea Grivitei, Mihai Bravu sau Colentina ar avea o scuza. Acesti copii le-ar fi putut mazgali dupa bunul lor plac. Fatada proaspat refacuta a blocului L1 de pe Calea Grivitei numarul 214 nu a patit insa asa ceva. Este doar rezultatul programului de reabilitare termica, desfasurat pe banii Primariei de sector si ai Guvernului, fara nici un cost pentru locatari. Fiecare fereastra a acestui bloc a fost inlocuita cu termopan modern, fatada i-a fost izolata termic, dar a primit si un bonus de design : cate un chenar mare, colorat cu vopsea. Rosu, verde, galben, caramiziu, albastru, verde, maro, verde fluorescent, toate aceste culori se afla pe un bloc care nu are mai mult de sase etaje.

Gandul: Mitingul sindicatelor – boom economic: Bucurestiul a castigat 30.000 de clienti Primii care s-au bucurat au fost patronii de localuri sau de buticuri fast-food din Gara de Nord. La opt dimineata, Gara de Nord rasuna de goarnele si fluierele manifestantilor veniti din provincie. Unii dintre ei calatorisera toata noaptea, astfel ca la dozatoarele de cafea de langa peron se formasera cozi interminabile de oameni cu fise a cate un leu in mana. Spre iesirea din gara mesele unui local se umplusera de sindicalisti care isi comandasera bere si suc (trei - patru lei, dupa gusturi), multi dintre ei luand si micul dejun, cu ocazia aceasta - cate o saorma sau un kebab (alti sase - sapte lei).

Jurnalul National: In Italia, romanii isi taie venele de la atata munca Cauza principala este efortul fizic. In Romania este boala sportivilor de performanta, in Italia este la fel de comuna precum operatia de apendicita. Interventia costa 1.200 de euro si necesita doua luni de recuperare. O perioada destul de lunga pentru cei care muncesc pe bani, departe de casa. In cele mai multe cazuri, patronii italieni nu-i asteapta sa-si revina si se descotorosesc repede de serviciile lor. Un risc pe care romanii si-l asuma atunci cand aleg intre sanatate si confortul celor de acasa.

Adevarul: Adrian Paunescu, intre viata si moarte La sfarsitul lunii iunie, Adrian Paunescu facea o declaratie socanta prin care lasa sa se inteleaga ca ar avea probleme grave de sanatate. Nu a dorit sa-si faca public diagnosticul, motiv pentru care, pe surse, au aparut zvonuri ca ar suferi de ciroza. Medicul cardiolog, in grija caruia se afla acum, nu poate confirma insa acest diagnostic.

Ziarul Financiar: FMI ia in calcul pentru 2011 un al treilea an de scadere economica FMI ia in calcul riscul ca 2011 sa fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia Romaniei, acceptand in calculele sale pentru prima data posibilitatea ca evolutia PIB sa fie de -1%, afirma surse participante la discutiile din aceste zile cu misiunea Fondului aflata la Bucuresti pentru "desenarea" proiectului de buget pe anul viitor. "Pot sa va spun ca noutate ca FMI ia in calcul un scenariu negativ de -1%, pe o plaja de la -1% pana la A1%, dupa ce pana acum vorbeau numai de crestere economica pentru anul urmator", au spus sursele citate pentru ZF.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO