Revista presei: Pierderea de 25%, amortizata in doi ani

Ultima actualizare: 17-04-2012 09:45
Proteste la Ministerul Educatiei

Bugetarii ar putea reveni la salariile netaiate din iunie 2010, in urmatorii doi ani, sustin liderii sindicali. Cresterile se vor realiza insa treptat.

Evenimentul Zilei: Liderii sindicali din invatamant au iesit nemultumiti de la discutiile de ieri cu ministrii muncii si educatiei. Motivul: desi au cerut cresterea salariilor profesorilor cu 33% de anul viitor, reprezentantii executivului au exclus aceasta varianta. Ba, mai mult, i-au anuntat ca "majorarile se vor aplica gradual, in urmatorii doi ani, si abia dupa aceea vor reveni la salariile pe care le aveau in iunie 2010, inainte de reducerea cu 25%", potrivit lui Simion Hancescu, prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Romania Libera: Dezvaluirile lui Vlas: Popa nu va fi adus in Romania, banii domnului Vintu fac minuni La mai putin de 24 de ore de la eliberarea sa conditionata, Ioana Maria Vlas face primele declaratii socante. "Mama FNI" sustine ca exista semnaturi ale lui Sorin Ovidiu Vintu pe acte din dosarul FNI, pe care procurorul Irinel Paun "nu a vrut" sa le vada, dar si ca Nicolae Popa nu va fi adus niciodata in Romania, pentru ca intr-o tara ca Indonezia "banii domnului Vintu fac minuni".

Gandul: Boc pica in picioare Este un supravietuitor. Si cand a fost predestinat sa cada si s-a pravalit cu zgomot de oase, a zvacnit din sezut, redobandindu-si pozitia verticala, si a mers mai departe, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. I-a luat, fara ezitare, locul lui Stolojan si i-a scos din joc pe Iohannis, Croitoru si Negoita, toti mult mai bine cotati decat el. A guvernat orbeste, intr-o bezmetica goana dupa bani si, cand concetatenii furiosi i-au strigat sa plece, el s-a proptit mai tare in postura de barbat al "masurilor aspre, dar corecte".

Jurnalul National: Alti 8.000 de angajati, dati afara de la CFR Acestea sunt prevederile trecute in contracul de mandat pe care directorul CFR, Liviu Pescarasu, l-a semnat in luna mai a acestui an. Noile reglementari, daca sunt acceptate si vor fi aplicate, sunt apa de ploaie pe langa planul initial pe care Anca Boagiu l-a avut pentru CFR Calatori. De altfel, Jurnalul National a aratat in urma cu cateva zile cum ministrul Transporturilor a scris cu propria-i mana insolventa CFR Calatori.

Adevarul: Monopol privat pe infiintarea firmelor Deputatii juristi au operat o modificare legislativa care ii obliga pe toti cei care isi infiinteaza firme sa cotizeze la Camera de Comert, care e entitate privata. Comisia juridica a Camerei Deputatilor face din Camerele de Comert puncte obligatorii de trecere, pe bani, la infiintarea firmelor sau la modificarea actelor constitutive ale acestora.

Ziarul Financiar: De ce a fost rau cand a fost majorata TVA si nu este bine cand ar urma sa fie micsorata? Decizia, indiferent cat de controversata, a Camerei Deputatilor de a reduce TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de baza (paine, lapte, ulei vegetal, zahar) a fost taxata de unii analisti, o data pentru ca ar diminua veniturile bugetare si a doua oara pentru ca nu ar conduce la scaderea automata a preturilor. Care este explicatia?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO