Revista presei: Ordonanta creditelor a fost modificata in favoarea bancilor


Ultimul update: Vineri 03 August 2012 05:07
Data publicarii: Miercuri 06 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Revista Presei
banca

Conform noilor modificari, clientii pot sa-si ia adio de la marjele de 1% pe care visau sa le obtina in negocierile cu bancile. Creditorii vor putea aplica in continuare marjele de dobanda pe care le-au propus clientiilor, in luna septembrie.

Evenimentul Zilei: Dobanzile vor fi legate de indicii interbancari pastranu-se acelasi cost al creditului ca si in prezent, iar comisioanele mari pot fi percepute in continuare. "Am incercat sa gasim o cale de mijloc in asa fel incat sa repornim motorul economiei si nici sa nu omoram bancile. Prin aceasta am vrut sa facem conditii cat mai transparente pentru toti", a declarat, pentru EVZ, presedintele Comisei, Mihai Tudose.

Romania LiberaCine plateste pentru riscul de neplata? Convergenta asigurarilor cu celelalte piete financiare a condus, pe parcursul timpului, la schimbari dramatice in ceea ce priveste produsele de asigurare de credite si garantii. Astfel, explozia de noi forme de acoperire a riscurilor financiare din ultimul deceniu a avut la baza spiritul competitiv al asiguratorilor in fata celorlalte institutii financiare si nu numai; mai importante au fost creativitatea si capacitatea acestora de a adapta mereu practicile traditionale la noi structuri de acoperire.

GandulDe ce spun bancherii ca toate creditele ipotecare in euro sunt o bomba cu ceas  Faptul ca romanii sunt dependenti de curs, prin valoarea mare a creditelor in valuta pe care trebuie sa le ramburseze, face dificila o eventuala depreciere a leului, care ar ajuta economia, sustin unii economisti Creditele ipotecare in valuta luate de romani in ultimii ani reprezinta o bomba cu efect intarziat pentru economie pentru ca pune Banca Nationala a Romaniei (BNR) in imposibilitatea de a-si pune in practica politica monetara, sustine Misu Negritoiu, directorul general al ING Romania.

StirileProTV: Ajutor pentru politisti: ratele la banci vor fi renegociate de sefi Sefii inspectoratelor de politie judetene vor negocia cu bancile rate mai avantajoase pentru subordonatii lor carora li s-au taiat lefurile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO