Revista presei: Moartea, de domeniul trecutului. S-a gasit elixirul vietii

Ultima actualizare: 15-04-2012 00:25
Laborator

Un adevarat elixir al vietii, care pune moartea pe tusa, a fost descoperit de oamenii de stiinta. Este vorba despre un cocktail de amino acizi care creste durata vietii cu cel putin 12%.

The Telegraph: Desi a fost testat doar pe soareci si a dat rezultate, cercetatorii cred ca va aduce multe beneficii si oamenilor, in special celor bolnavi sau batrani. In laborator, acest cocktail era administrat soarecilor maturi, sanatosi, iar acestia traiau semnificativ mai mult decat soarecii maturi si sanatosi, dar care nu primisera acel cocktail.  Durata vietii lor a ajuns la 869 de zile, in comparatie cu 774 de zile ale celor care nu au urmat dieta.

The  New York Times: Autorul atentatului esuat din Times Square isi va petrece restul vietii in inchisoare Faisal Shahzad, in varsta de 30 de ani, care locuia in Connecticut (nord-estul Statelor Unite) si care a devenit, potrivit marturiei sale, un militant "mujahedin", dupa cativa ani de viata in stil burghez, a pledat vinovat, in iunie. "Vreau sa ma declar vinovat de o suta de ori", a declarat el in fata Tribunalului federal din sudul Manhattanului. Detinator al unei diplome de licenta, fiul unor pakistanezi apreciati si bun vorbitor de engleza, Fasial Shahzad a stat timp de zece ani in Statele Unite. El a fost, timp de sase ani, contabil si, ulterior, director financiar al grupului american de produse cosmetice Elizabeth Arden.

AFP Inundatii devastatoare in Indonezia! Cel putin 56 de morti si 24 de disparuti  Inundatiile si alunecarile de teren au fost provocate de ploile puternice de duminica si luni, inregistrate in districtul Teluk Wondama, o regiune izolata din extrema estica a arhipelagului indonezian. Operatiunile de cautare sunt dificile din cauza copacilor cazuti pe drumuri. Numeroase cladiri, inclusiv scoli si locuinte, au fost avariate.

ReutersBarack Obama: Nu va avea loc nicio schimbare de strategie in razboiul din Afganistan si Pakistan "Continuam sa punem in aplicare strategia asa cum a fost ea definita in decembrie (2009) si nu credem ca sunt necesare ajustari in acest stadiu", scrie Obama intr-un raport privind situatia din cele doua tari, adresat Congresului. La incheierea unei reexaminari complete a strategiei americane in regiune, Obama a anuntat in decembrie 2009 trimiterea a 30.000 de militari suplimentari in Afganistan.

The Guardian: Salariile politistilor din Ecuador, marite dupa ce acestia au incercat sa-l omoare pe presedinte Ecuadorul a acceptat sa mareasca salariile politistilor si fortelor armate cu pana la 35 milioane de dolari anual, dupa mai multe zile de revolta in timpul carora soldatii au trebuit sa intervina pentru salvarea presedintelui Rafael Correa. Acesta a fost atacat marti de politistii inarmati in timp ce incerca sa le explice o noua lege care ar fi dus la taierea unor bonusuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO