Revista presei: In 2030 se vor termina toate resursele Pamantului!

Ultima actualizare: 07-11-2012 13:10
seceta

Se pare ca vom ramane fara planeta Pamant, mai curand decat se credea initial. Uitati insa de Calendarul Maias si de anul 2012. In anul 2030 va fi inceputul sfarsitului pentru Terra.

Washington Post: Potrivit Raportului Planetei nevoile oamenilor in ceea ce priveste resursele planetei s-au dublat din 1970, iar omenirea foloseste de doua ori mai multe resurse decat poate planeta sa refaca si sa regenereze intr-un an. Asadar, specialistii in mediu au declarat stare de urgenta, numind aceasta situatie "asasinat ecologic". Daca se va merge in acelasi ritm, omenirea va avea nevoie de capacitatea a doua planete pentru a se sustine.

Reuters: Douazeci si cinci de raniti in Bosnia, intr-o confruntare intre politie si muncitori Incidentul a izbucnit in momentul in care aproximativ 500 de politisti au patruns in sediul intreprinderii Granit din Jablanita, in sudul Bosniei, pentru a permite lichidatorului sa intre si sa isi preia atributiile. Nouasprezece muncitori si sase politisti au fost usor raniti. Optsprezece muncitori au fost plasati in detentie.

AFPMinerii salvati din Chile vor sa infiinteze o fundatie pentru ajutorarea celorlalti colegi mineri Cei 33 de mineri salvati miercuri din mina San Jose din Chile vor sa creeze o fundatie pentru a impartasi din experienta lor, care sa se ocupe in special de probleme de securitate miniera, au anuntat mai multi dintre ei. "Vom avea o cauza in comun", a declarat Juan Illanes, citat duminica de cotidianul El Mercurio. "Ideal ar fi sa se creeze o institutie. Sunt mai multe propuneri de analizat, pentru a putea arata pe viitor ce am invatat (din aceasta experienta)", a spus el. "Trebuie sa facem ceva impreuna, experienta (acumulata) trebuie sa fie folosita", a subliniat Illanes. "Vrem sa cream o fundatie pentru a rezolva problemele industriei miniere", a precizat si Yonni Barrios.

Times: Belgia se afunda in criza, in plina presedintie a UE Viitorul Belgiei, care detine presedintia semestriala a UE, parea mai nesigur ca niciodata, dupa ce francofonii au respins o propunere de compromis privind reformarea tarii, prezentata drept ultima sansa de catre separatistii flamanzi. Desemnat de regele Albert al II-le sa incerce sa gaseasca o cale de iesire din blocajul privind formarea unui Guvern federal, dupa alegerile din 13 iunie, liderul separatistilor flamanzi Bart De Wever si-a prezentat rezultatele duminica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO