Revista presei: Firele lui Vintu, intinse peste Romania

Ultima actualizare: 09-10-2012 10:43
Sorin Ovidiu Vintu, FNI

Politicieni din toate partidele, jurnalisti, dar si oameni de afaceri si reprezentanti ai unor institutii publice. Toti intregesc tabloul celor care l-au cunoscut, cel putin prin intermediul telefonului mobil, pe Sorin Ovidiu Vintu.

Evenimentul Zilei: Discutiile considerate relevante pentru a creiona portretul lui SOV au fost conexate la dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru favorizarea fugarului Nicolae Popa, cauza aflata acum pe masa judecatorilor Tribunalului Bucuresti. In volumul IV al cauzei exista si o "harta a relatiilor lui SOV", intocmita de anchetatori pe baza convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri in cele cateva luni in care a fost supravegheat de Serviciul Roman de Informatii.

Romania Libera: Cu cine impartea SOV puterea Pe 6 decembrie 2009, cu numai o ora inai­ntea inchiderii urnelor de vot, Sorin Ovidiu Vintu era sigur ca Traian Basescu pierduse definitiv lupta pentru Cotroceni, in fata lui Mircea Geoana. SOV se baza atunci pe sondajele preliminare, facute la iesirea de la urne, care-i confirmau ca avansul lui Geoana nu mai putea fi recuperat. Sigur pe victoria inamicilor prezidentiali, Vintu face in orele acelei seri prima miscare pragmatica: discuta telefonic cu un politican despre cum vor fi impartite ministere-cheie din Guvernul Romaniei si in ce structuri ale statului si-ar putea el insusi plasa oamenii de casa.

Gandul: Varianta procurorilor: ce cauta in dosarul lui Vintu stenogramele cu ziaristi si politicieni Noi stenograme au aparut in dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Stenogramele reprezinta discutii cu politicieni - Mircea Geoana, Dan Ion Popescu, Cozmin Gusa - si jurnalisti (Bogdan Chirieac, Catalin Popa, Corina Dragotescu, Sergiu Toader). SOV discuta politica, il felicita pe Geoana in calitate de presedinte al Romaniei si spune de ce ar fi pus la cale suspendarea lui Traian Basescu. Stenogramele nu au legatura cu infractiunea de care e acuzat SOV, dar surse judiciare au declarat pentru gandul ca acestea au fost depuse la dosar pentru "caracterizarea inculpatului" si pentru a arata "modul de a actiona al acestuia".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO