Revista presei: Fabricile comuniste, posibile case pentru tineri

Fabrica

Vechile fabrici si hale industriale ar putea fi transformate, cu bani europeni, in garsoniere pentru tineri, daca noua lege a locuintei va fi adoptata.

Evenimentul Zilei: Fostele fabrici si hale industriale abandonate ar putea fi reabilitate dupa modelul docurilor londoneze si transformate in imobile de garsoniere destinate tinerilor aflati la inceput de drum. La fel si casele vechi din administrarea primariilor, care ar urma sa fie compartimentate in locuinte sociale, de dimensiuni mai mici, astfel incat viitorii chiriasi sa si le poata permite.

Romania Libera: Cum a facut rost Teodosie de un milion de euro Institutia condusa de IPS Teodosie l-ar face invidios pe orice om de afaceri prin mecanismele iesite din comun cu care a reusit sa faca rost, intr-un timp-record, de un milion de euro pentru achitarea integrala a datoriilor catre bugetul de stat. Daca ne raportam la intervalul cuprins intre 14 septembrie 2010, data la care Directia Generala a Finantelor Publice Constanta a comunicat in mod oficial faptul ca a pus sechestru asigurator pe toate bunurile Arhiepiscopiei Tomisului si joia trecuta, atunci cand institutia datornica a comunicat ca si-a platit restantele, rezulta sase saptamani, adica fix 42 de zile in care s-au strans cele 4,2 milioane de lei. Altfel spus, fetele bisericesti au „produs" 100.000 de lei pe zi.

Gandul: Pacaleala prin SMS - fenomenul care a cuprins intreaga tara. Cum a platit un sucevean pentru un premiu fictiv Un sucevean a platit 27.000 de lei in schimbul unui premiu pe care nu l-a mai primit. Dezamagit, omul depus o reclamatie la Politie, spunand ca a fost inselat si ca vrea sa-si recupereze banii. Potrivit anchetatorilor, suceveanul a platit banii drept comisioane pentru a intra in posesia unui premiu de 20.000 de euro fictiv, dupa ce primise un SMS prin care era felicitat pentru desemnarea sa ca si castigator.

Jurnalul National: Bani pentru primarii PDL cu garantii de la stat Jurnalul National a dezvaluit in editia din 21 octombrie (Licitatii de 4 miliarde de euro pentru PDL) ca Elena Udrea i-a convocat pe primarii PDL din tara la Ministerul Dezvoltarii pentru a le explica strategia financiara pentru campania electorala a partidului: deschiderea de santiere in localitatile portocalii pe garantii de stat, platibile de guvernele viitoare. Este vorba des­pre Programul National de Dez­vol­tare (PND), care cuprinde trei pa­lie­re de investitii, unul care se refera la as­faltarea a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si "de interes local", alimentare cu apa si canalizare si proiecte de dezvoltare rurala care nu au mai primit finantare pe masura eu­ropeana 322.

Citește și
FMI
Revista presei: Cat ne-ar costa sa renuntam la FMI
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Adevarul: Au disparut banii DNA din fondul de spaga! Aproape jumatate din suma folosita de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru prinderea in flagrant a judecatorilor spagari din Dolj - 21.000 de euro marcati cu cuvantul „mita” - este de negasit. Anchetatorii au folosit la flagrant suma de 45.000 de euro, din fondul special pus la dispozitia procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, dar au mai gasit doar 24.000 de euro.

Ziarul Financiar: Portretul celui mai bun angajator roman din 2010: intelegator, comunicativ si sociabil Nu au facut concedieri, continua angajarile si chiar au majorat salariile in cei doi ani de criza. Prefera sa comunice direct cu angajatii si, daca nu este intotdeauna posibil, dezvolta tot felul de platforme interne prin care sa-si anunte angajatii de cele mai noi schimbari din companie. Organizeaza petreceri si-si trimit angajatii in teambuildinguri, iar salariatii performanti primesc sofer care sa le rezolve problemele personale sau zile suplimentare de concediu de odihna. Acesta este portretul celor mai buni angajatori romani care au iesit pe primele locuri in topul Best Employers 2010, realizat in acest an de compania de consultanta in resurse umane AonHewitt, prezenta in Romania prin partenerul Monday Insight Consulting.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Revista presei:Cine se va imbulzi sa taie panglica celor 10km de autostrada
Revista presei:Cine se va imbulzi sa taie panglica celor 10km de autostrada

Romanii vor putea circula, din noiembrie, pe inca 10 noi km din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Turda - Campia Turzii, potrivit declaratiilor oficialilor com­paniei americane Bechtel, constructorul autostrazii.

Revista presei: Cat ne-ar costa sa renuntam la FMI
Revista presei: Cat ne-ar costa sa renuntam la FMI

Daca vrea sa-si ia inapoi libertatea economica, Romania ar trebui sa plateasca - in plus - dobanzi de 1-2 miliarde euro pe an, iar daca Guvernul nu va fi mai credibil decat umbrela FMI, renuntarea la acord ar duce la derapaje economice majore.

Revista presei: 2011: Romania iese cel mai greu din criza
Revista presei: 2011: Romania iese cel mai greu din criza

Anul acesta, Romania va avea o scadere economica de 2%, mai mica decat a Greciei (3%, conform altor estimari), dar mai mare decat a Letoniei (1%). Toate celelalte tari membre UE au iesit deja din recesiune.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.