Revista presei: Doi asteroizi se indreapta periculos de aproape de Pamant!

Ultima actualizare: 11-02-2011 13:25
Asteroizi

Un eveniment fara precedent pentru astronomi va avea loc astazi. Doi asteroizi se vor indrepta periculos de aproape de Pamant, la o distanta mai mica chiar decat Luna.

Space: Asteroizii, care au orbite proprii, vor trece pe langa Pamant la o diferenta de 11 ore unul de celalalt si nu vor fi vizibili cu ochiul liber chiar daca vor deveni luminosi. Au mai existat asteriozi care au trecut la distante mici fata de planeta noastra, dar niciodata doi intr-un timp atat de scurt. Asteriodul mai mic, 2010 RF12 va trece la o distanta de 79.000 km de Pamant, iar celalalt, 2010 RX30 la 248.000 km.

CNN: Un soldat a vrut sa-l asasineze pe Obama Un fost soldat, care a fost arestat in Georgia dupa ce a luat mai multi ostatici, are de infruntat acuzatii potrivit carora ar fi incercat sa-i ucida atat pe Obama, cat si pe Bill Clinton, potrivit unui comunicat FBI.

BBC1 milion de oameni au protestat in Franta impotriva reformei pensiilor Aproximativ 1,12 milioane de persoane au manifestat marti in Franta, impotriva proiectului de reformare a sistemului de pensii, potrivit Ministerului de Interne, in timp ce principalul sindicat francez CGT mentioneaza 2,7 milioane de participanti. Cortegiul cel mai masiv a defilat la Paris, regrupand 270.000 de persoane conform sindicalistilor, 80.000 potrivit politiei, pe fondul vuvuzelelor si al sloganurilor antiguvernamentale, in spatele unei pancarte pe care era scris "pensionari solidare, locuri de munca, salarii, o miza sociala".

Novinite: Grevele din Grecia paralizeaza traficul in Bulgaria Transporturile publice din Grecia vor fi perturbate miercuri si joi de greve ale angajatilor cailor ferate si celor din sistemul de calatorii cu autobuzul si metroul din Atena, au anuntat marti sindicatele, care protesteaza fata de masurile de austeritate decise de Guvern. Perturbarile ar urma sa fie perceptibile miercuri intre orele 11.00-16.00 (11.00-16.00, ora Romaniei), in reteaua de trenuri intercity, precum si in transporturile publice din Atena. Acestea urmeaza sa se repete joi in cazul trenurilor, intre aceleasi ore, dar greva nu va afecta si transporturile aeriene.

The Telegraph: Replica puternica a cutremurului din Noua Zeelanda rviciul oficial de monitorizare geologica, GeoNet, a inregistrat o serie de aproximativ 12 replici in ultimele 24 de ore, intre care doua cu magnitudinea de 5,4, lucru care a determinat autoritatile sa evacueze 70 de locuitori, care s-au adapostit intr-o scoala.

Washington Post: Australia are prima femeie premier Doi parlamentari independenti au scos Australia dintr-un blocaj politic oferind tarii prima femeie cu functia de prim ministru. Julia Gillard, care l-a inlocuit in luna iunie pe Kevin Rudd la conducerea Partidului Laburist are acum numarul de voturi necesar pentru formarea unui guvern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO