Revista presei: Cat a costat imbranceala de la Guvern: 120.000 de euro

Protest la Parlament

CNSLR-Fratia a reusit sa adune mai putin de 10.000 de oameni in fata Guvernului. Numai autobuzele au costat peste 120.000 de euro. Intre jandarmi si protestatari au avut loc altercatii care s-au soldat cu ranirea usoara a unui ziarist.

Romania Libera: Vremurile cand urletele sin­di­ca­lis­tilor umpleau pana la gurile de metrou Piata Victoriei, facand sa duduie fatadele blocurilor si Guvernului, nu au fost reeditate ieri, la mitingul organizat de CNSLR-Fratia. Piata Victoriei nu era ocupata nici macar pe jumatate. Desi sindicatul anun­tase ca va strange 20.000 de oameni, protestatarii au fost cel mult 9.000, dupa estimarile Jandarmeriei. „Rade lumea de noi", dadea dezamagita din mana o doamna de la Sanitas, in timp ce in jurul ei se agitau dedicatii pentru guvernanti, gandite parca de medici : „Fumatul poate ucide, dar cu Basescu e mai sigur".

EVZ: Populatia de varsta scolara va scadea de doua ori pana in 2050 Populatia de varsta scolara (3-24 ani) a Romaniei va scadea in anul 2050 la 2,402 milioane persoane, de 1,9 ori mai putin decat in 2009, conform datelor Institutului National de Statistica. Scaderea va fi mai accentuata in randul femeilor, preconizandu-se atingerea procentului de 45%, comparativ cu populatia masculina care va ajunge la 43,8 la suta. In urmatorii ani populatia cuprinsa intr-o forma de invatamant va scadea treptat, mai accentuat in primii ani si apoi mai lent.

Ziarul Financiar: Cu masina la service: mai ieftin dimineata si seara Adrian Rusea, care impreuna cu fratele sau Matache Rusea controleaza compania Serus, dealer al Dacia, Renault, Nissan care detine doua centre in Bucuresti si unul la Ploiesti, business de aproximativ 25 mil. euro, spune ca in conditiile actuale, anul viitor ar putea fi chiar mai slab decat 2010, in conditiile in care nu exista o strategie de iesire din criza. "In a doua jumatate a anului nu vedem o crestere a pietei auto locale. In primul rand este efectul psihologic al crizei.

Gandul: Ce asteapta U2 ca sa vina la Bucuresti. Vezi aici cine ar putea canta in 2011 in Romania - stadiul negocierilor In toamna viitoare, stadionul Lia Manoliu va gazdui un megaconcert, unul istoric, asta a promis edilul-sef al Capitalei cand a verificat la cald cum decurg lucrarile la reabilitarea complexului sportiv. Afirmatia primarului da sperante miilor de fani ai U2, care-si asteapta idolii in Romania "Deocamdata este prematur sa vorbim despre invitati", au declarat pentru Gandul reprezentantii Biroului de presa al Primariei, care sustin ca stadionul va fi inaugurat in primavara lui 2011 "cu un eveniment sportiv de amploare".

Citește și
medic
Revista presei: Romania, fara medici. Exodul halatelor albe nu se opreste
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Jurnalul National: In Breaza, apa "potabila" cu fecale si rame Noi, locuitori ai orasului Breaza, cartier Podul Vadului, judetul Prahova, in numar de 254, semnatari ai acestei plangeri, sub semnatura privata, cu stima si incredere ne adresam disperati de situatia grava si mizerabila in care ne aflam si cerem sa ne dati ajutor in problema apei potabile pe care o consumam direct din raul Prahova, prin conducte de apa ale Hidrojet Prahova.

Adevarul: Legea pensiilor, fraudată de 66 de ori PDL a trecut in graba zeci de articole si amendamente la Legea pensiilor, anuntand o prezenta diferita de cea aratata de inregistrarea video. De la defectarea sistemului electronic si pana la votul final, 66 de voturi au fost fraudate de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. La ora 22.35, ultima oara cand a functionat sistemul electronic de vot la controversata sedinta din 15 septembrie, in sala erau 115 deputati. La nici cateva minute, la propunerea liderului de grup al PDL de a se folosi votul prin ridicare de mana, Anastase anunta 137 „pentru", un vot „impotriva" si 15 „abtineri".

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Revista presei: Romania ramane
Revista presei: Romania ramane "in bratele" FMI pentru a supravietui

Autoritatile mizeaza pe un nou acord cu Fondul pentru a putea accesa la costuri rezonabile imprumuturile necesare, in cea mai mare parte, pentru plata pensiilor si salariilor de anul viitor.

Revista presei: Romania, fara medici. Exodul halatelor albe nu se opreste
Revista presei: Romania, fara medici. Exodul halatelor albe nu se opreste

Sistemul sanitar se confrunta cu o criza acuta de personal, iar previziunile nu sunt imbucuratoare. Estimarile arata ca jumatate dintre doctori vor pleca in viitorul apropiat in strainatate, atrasi de salariile mai mari.

Revista presei: S-a gasit viata pe luna lui Saturn!
Revista presei: S-a gasit viata pe luna lui Saturn!

In oceanele de pe Enceladus, o mica luna a lui Saturn, exista urme de viata! Aceasta descoperire ii determina pe oamenii de stiinta sa afirme ca extraterestrii exista, iar Saturn ar putea sa fie una din "casele" lor.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.