Revista presei: Avem doar 2 autostrazi, dar vor sa taxeze circulatia pe ele

Ultima actualizare: 08-05-2012 07:10
Autostrada Transilvania

In scurt timp, soferii din Romania ar putea fi obligati sa plateasca, pe langa rovinieta, o taxa de folosire a autostrazilor. Data efectiva de introducere a noii taxe, valoarea ei sau modul de aplicare nu au fost inca facute publice.

Gandul: Decizia de introducere a noii taxe, care a primit deja avizul Ministerului Transporturilor si Ministerului Finantelor Publice, ar apartine Comisiei Europene, care considera ca statul nu are suficienti bani pentru a intretine sistemul actual de autostrazi dar nici pe cele care vor fi construite in cativa ani din fonduri europene. "Comisia Europeana a conditionat aprobarea proiectelor pentru constructia de autostrazi de luarea la nivel politic in Romania a unui angajament privind asigurarea sustenabilitatii constructiilor de autostrazi cofinantate de UE prin introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrazi, atunci cand acestea vor fi date in folosinta", sustin sursele citate de Mediafax.

Romania Libera: Suntem unici in Europa: si acciza si rovinieta si taxa de autostrada Ministerul Transporturilor se pregateste sa introduca o taxa de autostrada peste actuala rovinieta. Romania va ajunge un caz unic astfel in Europa. Dupa accize de carburanti, taxe de prima inmatriculare, impozite locale pe mijloacele de transport, taxe la trecerea podurilor dunarene, taxe pe drumurile judetene si, nu in ultimul rand, taxa de utilizare a drumurilor nationale- rovinieta, soferii romani se pregatesc sa faca fata unei noi taxe, cea pe autostrada. Guvernul a inceput procedurile de introducere a unei taxe pentru circulatia pe autostrada, sistem care va functiona in paralel cu rovinieta, informeaza Mediafax, citand un document aprobat miercuri in sedinta Executivului.

Jurnalul National: Doar 9,6 km de autostrada in 2010 Intrebat cati kilometri de autostrada vor fi dati in folosinta anul acesta, Liviu Costache, noul director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a ocolit raspunsul, informandu-ne care sunt termenele de finalizare a unor lucrari aflate in derulare. "Termenul de finalizare al lucrarilor la Autostrada Arad-Timisoara (32,25 km) este anul 2012, urmand ca anul viitor sa fie gata varianta de ocolire a municipiilor Arad (12,25 km) si Constanta (21,8 km), precum si ultimele doua tronsoane ale Autostrazii Cernavoda-Constanta, respectiv tronsonul Cernavoda-Medgidia (19,25 km) si Medgidia-Constanta (31,8 km). Pentru Autostrada Transilvania este estimata deschiderea traficului anul acesta pe 9,6 kilometri in sectorul Campia Turzii-Turda. Autostrada Bucuresti-Comarnic, finantata de la bugetul de stat, va fi finalizata in functie de fondurile care vor fi alocate pentru acest obiectiv", potrivit CNADNR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO