Observatorul care va revolutiona stiinta se afla la 2500 m sub Antarctica

Ultima actualizare: 19-05-2012 20:56
IceCube Neutrino

Se numeste IceCube Neutrino si este un telescop gigantic, montat sub gheata Antarcticii, ce va detecta particulele subatomice - neutrini - care circula cu viteza luminii in interiorul Pamantului.

Wistechnology: Constructia observatorului s-a terminat in urma cu cateva luni, dupa 10 ani de cercetari, planuri si constructie. IceCube Neutrino este cel mai mare observator de neutrini din lume. Constructia lui a costat peste 270 de milioane de dolari, iar menirea lui este sa gaseasca neutrinii - particule subatomice, ce provin de la explozia supernovelor, razele gama sau gaurile negre.

Cercetatorii cred ca acesta va schimba radical lumea astrofizicii si tot ce se stie despre materia neagra, din care este compus universul.

Fox News: ONU taie legaturile cu familia Gaddafi. Fiiica lui Muammar nu mai este ambasadoare a bunavointei Aisha Gaddafi fusese numita ambasadoare a bunavointei a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), pentru a vorbi despre violenta impotriva femeilor si despre SIDA in Libia, a precizat purtatorul de cuvant al ONU Martin Nesirky. "In urma evenimentelor recente, PNUD a pus capat acordului cu doamna Gaddafi in virtutea articolului 30 al regulilor ONU, privind desemnarea ambasadorilor bunavointei si mesagerilor pacii", a adaugat el. Ambasadorii bunavointei nu sunt remunerati si nu au documente de calatorie din partea ONU, a precizat el.

Novinite: Silvio Berlusconi a fost cel mai costisitor oaspete al premierului bulgar Boiko Borisov In timpul vizitei lui Berlusconi la Sofia, in octombrie 2009, 40 de persoane, dintre care numai noua erau italieni, au fost invitate la dineul oficial. Factura a fost de 9.038 de leva (circa 4.500 de euro), sau 227 de leva (circa 110 euro) de persoana. Al doilea cel mai scump dineu a fost pentru premierul georgian Nika Gilauri si a avut loc la restaurantul hotelului Sheraton. Patru persoane au participat la aceasta cina, iar costurile s-au ridicat la 632 de leva (circa 300 de euro) sau 158 de leva (80 de euro) de persoana.

The Telegraph: Franco Frattini considera ca este posibil ca 1.000 de persoane sa fi murit in violentele din Libia "Nu avem informatii despre numarul mortilor dar numarul de 1.000 de victime, care a fost anuntat, este probabil, din nefericire", a declarat Frattini, in cadrul unei conferinte a Comunitatii Sant'Egidio. Pe de alta parte, un medic in varsta de 60 de ani, Gerard Buffet, care a lucrat timp de un an si jumatate la Benghazi si s-a intors in Franta luni, a declarat pentru cotidianul francez Le Point ca in opinia lui sunt peste 2.000 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO